Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 28.01.2010.

22:35

KAN: Egipat ubedljiv protiv Alžira

Reprezentacija Egipta ubedljivom pobedom od 4:0 protiv Alžira plasirala se u finale Kupa afričkih nacija.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Prvi gol na meču postigao je Hosni iz penala u 39. minutu, a Hališe je dobio crveni karton. Na 2:0 povisio je Zidan u 65. minutu, a samo četiri minuta kasnije isključen je Belhađ posle brutalnog starta nad Al Muhamadijem. Do kraja susreta golove su postigli Abdušafi u 81. minutu i Nagi Gedo u 90, a Alžirci su meč završili sa osam fudbalera posle isključenja golmana Čaučija.

Reprezentacije Egipta sastala su se i u baražu za plasman na Svetsko prvenstvo novembra prošle godine, pa je ovaj meč pored velikog rezultatskog značaja imao i dodatan naboj zbog toga. Egipat je želeo da se pobedom "osveti" Alžircima za poraz od pre samo dva mesca.

U 38. minutu Hališe je loše reagovao u svom šesnaestercu, a potom obroio Emada Motaeba, i sudija je dosudio penal a Hališeu pokazao crveni karton. Penal je uspešno realizovao Hosni i Egipat je poveo sa 1:0:

Alžir je ostao sa desetoricom igrača na terenu i Egipćani su preuzeli terensku inicijativu.U 65. minutu Muhamed Zidan je postigao najlepši gol na meču. Prvo je zalomio Belhađa, a zatim prelepim udarcem sa 15 metara savladao golmana Čaulčija.

Pet minuta kanije, Nadir Belhađ, možda najbolji igrač Alžira na ovom turniru brutalno je uklizao Muhamdiju u noge na sredini terena i zasluženo dobio crveni karton.

Do kraja susreta u strelce su se upisali Abdulšafi i Gedo, a golman je isključen posle drugog žutog kartona pa su Alžirci meč završila sa osmoricom fudbalera na terenu.

U finalu Kupa afričkih nacija sastaju se u nedelju 31. januara Egipat i Gana. Egipćani će biti u prilici da sedmi put postane prvak Afrike, ali da treči put zaredom osvoji trofej namenjen najboljoj rešrezentaciji na afričkom kontinentu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

10 h

U fokusu

Vidi sve