Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 11.01.2010.

09:45

Abubakar Oumaru u Partizanu?

U slučaju da Lamin Dijara napusti Partizan ove zime zameniće ga Abubakar Oumaru, napadač OFK Beograda, saznaje B92

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Plan o zameni Senegalca Kameruncem napravljen je pre nekoliko nedelja ali je ideja bila da se sačeka eventualni transfer najboljeg strelca Jelen Superlige prethodne sezone u Tursku.

Abubakar Oumaru je rođen 4 .januara 1987. godine, igrao je za kineske klubove Janbijan i Čangša Gind, u srpski fudbal je stigao u leto 2008. godine kada je potpisao za Crvenu zvezdu.

Zbog problema sa novcem Crvena zvezda ga je prvo pozajmila OFK Beogradu a posle toga i konačno prodala.

U crveno-belom dresu odigrao je 13 utakmica, postigao dva gola i imao tri asistencije, u plavo-beloj kombinaciji je na deset mečeva jednom bio strelac.

I Vašington ide na pozajmicu?

Partizan je na dobrom putu da potpuno promeni napadački deo tima. Dijara bi trebalo da nastavi karijeru u Turskoj, Bogunović je pozajmljen španskom Kadizu, a postoji interesovanje i za Brazilca Vašingtona.

Jedan holandski prvoligaš, čije se ime još ne pominje, zainteresovan je za 'pozajmicu' pa bi, ako se taj posao obavi, Kleo i Ilić ostali jedini napadači iz prethodnog sastava.

Treći bi bio Oumaru, četvrti Mijić iz Spartaka, a pitanje je da li bi 'crno-beli' potražili još nekog igrača za špic napada. Kandidat je, prema nezvaničnim informacijama, Obijora Odita, Nigerijac koji je u Partizanu igrao do jula 2007. godine.

Odita je član Vesterloa, prethodne jeseni odigrao je 11 utakmica za beglijskog prvoligaša, a slobodan je u izboru nove sredine

Ivica Iliev, koga su neki mediji pominjali, je pod ugovorom sa Makabijem, a iz južnokorejskog Inčona se vraća Dragan Čadikovski ali je pitanje da li će se zadržati u Humskoj.

Prelazni rok počeo je u ponedeljak, 11. januara, traje do kraja meseca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

145 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu