Nova vest
Fudbal

Utorak, 15.12.2009.

16:12

Petrović: „Nema još radovanja“

Trener fudbalera Crvene zvezde Vladimir Petrović na kraju uspešne polusezone održao je obećanu konferenciju za medije.

Izvor: B92, zvanični sajt

Autor:B92, zvanični sajt

Default images

U krajnje neformalnoj i prijateljskoj atmosferi popularni Pižon je odgovarao na sva pitanja medija. Otvoreni razgovor između novinara i Petrovića protekao je uz brojne osmehe, ali i sa ozbiljnom analizom dosadašnjeg učinka crveno-belih. „Lepo je što smo na pravom mestu. Međutim, nema radovanja dok se ne završi posao do kraja“, počeo je strateg crveno-belih.

Biće vremena za pohvale. Ovi momci su pokazali da imaju kvalitet i da je pred njima svetla budućnost, bez obzira na sve kritike. U fudbalu se trenutno jako malo uživa u igri, sve je podređeno rezultatu i tabela je jedino merilo uspeha. Najvažnije je da se pobedi, što i sami možete videti na televiziji, kako se igra u najjačim evropskim ligama. Za nas je svaka utakmica u ovoj sezoni bila teška, jer igramo pod ogromnim pritiskom. Takođe, smatram da je naša liga dosta napredovala, možda ne po kvalitetu, ali su ekipe znatno izjednačenije nego prošlih sezona i ne verujem da je bilo ko odigrao neki lagan meč“, istakao je Petrović.

Trener crveno-belih je dodao i da će plasman Srbije na Svetsko prvenstvo pretstavljati svim igračima u Jelen Superligi veliki motiv da u nastavku sezone odigraju još bolje.

Poručujem svim fudbalerima, isto što sam rekao i mojima: igranje na Mundijalu je kruna karijere i nikada se ne zna ko će na kraju dobiti šansu da predstavlja svoju zemlju. Poziv Dejana Lekića govori da se svačiji rad gleda i vrednuje i zbog toga očekujem da svi budu još motivisaniji da se dokažu selektoru u drugom delu sezone“.

Šef stručnog štaba Zvezde pokušao je da objasni formulu uspeha novog i mladog sastava crveno-belih.

Raspored je takav da smo igrali utakmice u serijama. Igrali smo uglavnom četiri, pet mečeva u jednom ciklusu i samo smo se fokurisali na seriju koja nam predstoji. Zbog toga smo ponekad slabije igrali, jer su igrači želeli po svaku cenu da dobiju. Istina je da smo nekada igrali u grču, nije bilo opuštanja nijednog trenutka. Ključ uspeha bila je sjajna atmosfera, od prvog trenutka moji fudbaleri shvatili su da vrednim radom i disciplinom mogu da naprave dobar rezultat. Homogena sredina, želja i htenje omogućili su im na terenu da nadoknade nešto što možda u ovom trenutku nemaju“.

Pižon se, takođe, potom osvrnuo i na pojedinačan učinak svojih izabranika.

Najviše se pričalo zašto ne igra Kadu koji je sjajan tehničar i tip igrača koji nam je često nedostajao na terenu. Moram da kažem da su bile brojne objektivne okolonosti zbog čega nije češće dobijao priliku, ali najviše je pritisak dobrih rezultata učinio da igramo obazrivije. Takođe, tim koji pobeđuje se ne menja, pa su tako i Kadu i mladi Darko Lazović često ostajali na klupi, što ne znači da će tako biti u drugom delu sezone“.

Za Lazovića radi vreme, reč je o veoma talentovanom igraču koji u ovom trenutku ima tu nesreću zato što mu je konkurencija Nikola Lazetić. Naš kapiten je bio jedan od najboljih ove jeseni, njegovo iskustvo se pokazalo kao dragoceno i u pojedinim mečevima se videlo koliko nam je falio, pre svega u „večitom derbiju“. On i Ninkov su sjajno odrađivali posao po desnoj strani. Standardan je bio i Slavoljub Đorđević, ali da sada ne idem u analizu svakog igrača. Bitno je da svi imaju dosta prostora za napredak i da vredno rade. Savio je za to najbolji primer jer je on najviše napredovao od početka sezone, ali zato nije propustio nijednu utakmicu ili trening od početka takmičenja“.

Petrović se posebno osvrnuo na evropske utakmice Crvene zvezde ove sezone.

Nismo izdržali pritisak protiv Slavije. Od početka takmičenja rasli su apetiti, kako ljudima u klubu, tako i javnosti. Osetilo se to na terenu, pogotovu u Pragu. Ostvarene četiri pobede u šest odigranih utakmica je za mene odličan učinak, ali nismo ušli u Ligu Evrope. Idealno bi bilo da smo u tome uspeli i da smo domaće prvenstvo odigrali bez poraza. Nismo, tako da uvek imamo šta da kažem mojoj ekipi da popravi u svojoj igri“.

Na konferenciji za medije je potvrđen i plan priprema za drugi deo sezone.

Okupljamo se 9. januara i treniraćemo na našem terenu sa veštačkom travom u Beogradu. Na Marakani imamo na raspolaganju i teretanu. Potom 1. februara sledi selidba u Antaliju gde ćemo do povratka 16. istog meseca odigrati tri prijateljske utakmice. Ne želim da ih igramo više jer imamo loša iskustva sa povredama igrača, konkretno u Švajcarskoj protiv Siona, Nemanja Cvetković je polomio nogu“.

Petrović nije propustio da se zahvali svim saradnicima na velikoj pomoći

Imamo sjajnu atmosferu, međusobno se družimo i to je naša prednost. Zvezda je jedna porodica i tako uvek treba da bude“, uz osmeh je zaključio Pižon druženje sa novinarima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu