Nova vest
Fudbal

Sreda, 18.11.2009.

23:44

Skandaloznim golom Francuska na SP

Reprezentacija Francuske plasirala se na Svetsko prvenstvo 2010 pošto je igrala 1:1 u revanš meču sa Irskom na 'Sen Deniju'.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Irci su šokirali domaćine golom Robija Kina u 32. minutu kojim su anulirali prednost Francuza iz prvog meča. Do kraja regularnog dela meča domaći tim nije uspeo da izjednači i pored nekoliko velikih šansi. Ipak, Francuska je u produžetku golom Galasa u 103. minutu izjednačila i tako se plasirala u Južnu Afriku. Asistirao Anri koji je prethodno igrao rukom, ali sudije to nisu videle.

Irska je odlično otvorila meč u Parizu i u prvih pola sata stvorila nekoliko ozbiljnih šansi. Prvo je u petom minutu Daf posle dobre akcije Dojla ubacio loptu u kazneni prostor, ali je Evra sprečio rano vođstvo gostiju.

U 25. minutu pokušao je i Roj Kin je utrčao u kazneni prostor ali je Igo Ljoris bio brži od njega i otklonio opasnost. Nekoliko minta kasnije pokušao je i Dojl ali je bio neprecizan sa pet metara.

Posle 32. minuta igre Kin je utišao Francuze. Daf je probio po levoj strani, dodao loptu do napadača Totenhema koji ju je poslao u donji ugao Ljorisovog gola.

U nastavku je i Francuska konačno stvorila prave šanse, ali su Nikolas Anelka u prvom, te Lasana Dijara u drugom poluvremenu bili neprecizni.

Francuzi su ipak došli do gola krajem prvog produžetka. Slabu reakciju Irske odbrane iskoristio je defanzivac Galas koji je pogodio sa nekoliko metara posle pokušaja Anrija, Irci su tražili igranje rukom Anrija, ali je sudija priznao gol domaćem timu koji će 14. put igrati na Svetskom prvenstvu. Snimak pokazuje da je Anri loptu primio rukom a da su se prethodno dvojica igrača Francuske našla u ofsajd poziciji.

Francuska je 1998. osvojila Mundijal koji je organizovala, a sa SP u Nemačkoj 2006. brani drugo mesto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

369 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Ronaldo prodao klub

Legendarni brazilski fudbaler Ronaldo objavio je prodaju Kruzeira, kluba čiji je vlasnik postao pre dve godine.

Beta

11:29

3 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu