Nova vest
Fudbal

Nedelja, 08.11.2009.

22:32

Ančeloti: "Još ništa nije gotovo"

Menadžer Čelsija Karlo Ančeloti bio je zadovoljan posle pobede nad Mančester Junajtedom 1:0, ali kaže da je trka za titulu daleko od gotove.

Izvor: B92, BBC

Autor:B92, BBC

Default images

„Savladali smo veoma dobar tima, svog najboljeg rivala. Bio je ovo težak meč za oba tima, nije bilo prostora u sredini i šanse su teško stvarane. Veoma je značajno što sada imamo pet bodova više od Junajteda, napravili smo mali korak ka tituli, ali sezona je veoma duga i treba zadržati koncentraciju“, izjavio je Ančeloti.

„Nadam se da će se fudbaleri posle pauze zbog reprezentativnih obaveza vratiti u dobroj formi i da ćemo nastaviti u istom ritmu. Prošlo je tek 12 utakmica, veoma dobro znamo da je sezona duga i stoga je potrebno da zadržimo dobru formu i pravi mentalni sklop“, dodao je Italijan.

Menadžer Mančester Junajteda Aleks Ferguson označio je sudiju Martina Etkinsona kao glavnog krivca za poraz svog tima.

„Pod broj jedan, pre gola nije ni postojao slobodni udarac jer je Flečer ’čisto’ odneo loptu. Onda je Didije Drogba povukao Vesa Brauna kada je lopta letela u šesnaesterac. Sudijina pozicija je bila užasna, smešna, bila je to neispravna odluka. Ali, šta sada da radimo? Nekada se izgubi vera u suđenje, taj gol nije trebalo da bude priznat“, kaže škotski stručnjak.

Ferguson kaže da je njegov tim bio bolji i da je trebalo da pobedi.

„Bili smo dominantni tokom meča, imali neke odlične prilike i naša je krivica što smo ih propustili. Za to smo sami krivi jer smo bili mnogo bolji tim, a nismo realizovali šanse“, izjavio je ser Aleks.

Čelsi posle 12 kola vodi na tabeli Premijer lige sa 30 bodova, a Junajted je treći sa 25 koliko ima i drugoplasirani Arsenal koji ima bolju gol razliku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Lige petice

Osimen na radaru Čelsija

Fudbalski klub Čelsi zainteresovan je za napadača Napolija i reprezentativca Nigerije Viktora Osimena, prenose italijanski i britanski mediji.

Tanjug

13:11

4 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu