Nova vest
Fudbal

Nedelja, 08.11.2009.

00:01

Real dobio madridsku bitku

Derbi 12. kola šapanske Primere odigran je u Madridu gde je u gradskom duelu Rela bio bolji i pobedio Atletiko sa 3:2 (2:0).

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

’Kraljevski klub’ je iskoristio lošu formu ’Jorgandžija’ i lako stigao do 3:0, ali posle isključenja Ramosa Forlan i Aguero brzo postižu dva gola i uvode utakmicu u uzbudljivu završnicu. Strelci za Real bili su Kaka i Marselo u prvom poluvremenu, te Iguain u 64. minut posle greške Peree.

Posle samo pet minuta utakmice Real je vodio na ’Visente Kalderonu’, a strelac je bio Kaka koji je postigao sjajan gol sa dvadesetak metara. Dvadeset minuta kasnije pogodio je i Marselo. Benzema mu je dodao loptu u šesnaestercu, a ovaj iskosa sa pet metara zakucao loptu pod prečku. Kada je u 64. minutu Luis Perea pogrešio i dopustio Iguainu da mu ukrade loptu, okrene se oko njega, utrči u kazneni prostr i savlada nemoćnog Serhija Asenja, svi su mislili da je meč rešen.

Međutim, samo dva minuta kasnije Serhio Ramos je grubo startovao nad Aguerom pa je meč završio u svlačionici. Atletiko je tada krenuo u totalnu ofanzivu koja se isplatila 15 minuta kasnije, i to dva puta. Prvo je u 79. Dijego Forlan lako savladao Kasiljasa posle polukontre, a onda je dva minuta kasnije pogodio i Kun Aguero i vratio svoj tim u meč. Mladi Argentinac je iskorisrio sjajnu loptu u prezan prostor, nadigrao Pepea koji je završio na zemlji i poslao loptu kroz noge Realovom golmanu. Ipak, do kraja meča koji je produžen za četiri minute, Atletiko nije uspeo da ponovo savlada Kasiljasa pa je Real stigao do tri veoma bitna boda koja ga ostavljaj u koraku sa Barselonom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu