Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 05.11.2009.

13:12

Karadžić ne želi susret sa Vokrijem

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić izjavio je da "mu ne pada na pamet" da se sastane sa sa Fadiljom Vokrijem, predsednikom saveza Kosova.

Izvor: B92, Sport

Autor:B92, Sport

Default images

"Otkazao sam poziv FIFA da se sastanem sa delegacijom nepostojećeg saveza međunarodno nepriznate zemlje Kosovo i da tom prilikom razmatramo situaciju na teritoriji južne srpske pokrajine Kosovo i Metohija", rekao je Karadžić za Sport. Iako je iz Ciriha stigao zvaničan poziv na pregovore odgovor je bio odrečan.

"Još 26. oktobra poslali smo pismo u kome smo bili decidni da ne prihvatamo takvu inicijativu", dodao je Karadžić.

Fudbalski savez Srbije ima podršku UEFA jer je Evropska fudbalska federacija "protiv organizovanja sastanaka sa nelegitimnim predstavnicima nepostojećih organizacija", rekao je Karadžić.

Karadžić je u pismu generalnom sekretaru FIFA Žeromu Valku napisao da je sedište FSKIM u Kosovskoj Mitrovici i dodao da je taj savez član FSS.

Prvi čovek FSK Fadilj Vokri je iz Ciriha gde je, bezuspešno, očekivao sastanak sa Karadžićem rekao da ga "zanima samo fudbal" i dodao da on i ljudi sa kojima radi "žele da se izdignu iznad političkih voda".

Vokri je za Sport rekao i da bi voleo da organizuje prijateljsku utakmicu Kosovo - Srbija sa porukom da "treba gledati u budućnost a ne u prošlost".

Vokri nije dobio odgovor FSS, sastanak koji je prethodno zakazan za četvrtak, 5. novembar, neće biti održan a predsednik Fudbalskog Saveza Srbije Tomislav Karadžić i generalni sekretar Zoran Laković sve svoje stavove objasnili su u pismu upućenom Žeromu Valku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

58 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

9 h

U fokusu

Vidi sve