Nova vest
Fudbal

Petak, 30.10.2009.

16:41

Lukić: Ja sam srećan čovek!

Posle zahteva za pokretanje prekršajnog postupka protiv FK Crvena zvezda i Vladana Lukića saopštenjem na zvaničnom sajtu oglasio se predsednik kluba.

Izvor: B92, zvanični sajt

Autor:B92, zvanični sajt

Default images

Prijava je podneta zbog dukserice koju je Lukić nosio na kup utakmici sa Novim Pazarom u sredu, na kojoj je pisalo "Dok se zemlja oko sunca kreće", što je početak pesme čiji nastavak glasi: "Zvezdini se huligani umiriti neće. Zveče štangle, palice i lanci, evo, idu Zvezdini ludaci".

"Posle izjave tužioca Radovanovića da će pokrenuti prekršajni postupak protiv Crvene zvezde i mene jer sam nosio duks - mogu samo da kažem da sam srećan čovek. Čim tužilac ima vremena da se bavi duksom i šampanjcem verujem da je pohapsio sve kriminalce, narkodilere i ubice što mu je inače osnovni posao. Ako smo ja koji sam nosio duks i oni koji su pili šampanjac najveći problem u zemlji - eto prilike Radovanoviću da se proslavi."

"Inače, ja sam taj duks kupio u registrovanoj prodavnici i platio ga 2 900,00 dinara od čega je država na ime PDV-a zaradila 442,37 dinara. Za kupovinu sam dobilo legalan fiskalni račun. Dakle, nisam kupio ništa nelegalno i valjda bi revnosni Radovanović unapred zabranio neki proizvod koji promoviše nasilje. Za informaciju tužiocu, na duksu je naslikan navijač koji nosi zastavu svog voljenog kluba i reči „dok se zemlja oko sunca kreće..."

"Očigledno da Radovanović nikada u životu nije bio na stadionu jer da jeste znao bi ono što i svaki od četiri miliona navijača Zvezde - da pesma glasi: Dok se zemlja, dok se zemlja oko sunca kreće, zvezdini se barjaktari umiriti neće, duva tajfun, duva tajfun, košava sve nosi, svakom vetru, svakom vetru, barjak naš prkosi.“

"E, ako je to pozivanje na nasilje ja ću drage volje kao i državni funkcioneri u slučaju „šampanjac“ platiti prekršajnu kaznu i zadovoljiti strogog tužioca!" kaže se u saopštenju FK Crvena zvezda koje prenosima u celini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

165 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

8 h

U fokusu

Vidi sve