Nova vest
Fudbal

Petak, 30.10.2009.

09:59

Stevanović: "Ovo je već hajka"

Izvor: B92, Sportski žurnal

Autor:B92, Sportski žurnal

Default images

Trener fudbalera Partizana Goran Stevanović izjavio je da se protiv njegovog kluba i tima vodi hajka, jer i pored solidnih rezultata, prema njegovom mišljenju, analizira se bukvalno sve, ističu se samo negativne stvari: od načina igre, izbora prvotimaca, evropskih razočaranja, pa do načina na koji trener vodi ekipu... Zamerke postoje, praktično za sve:

"Na poslednje tri utakmice u prvenstvu i Kupu postigli smo osam golova, a više se pričalo o dva primljena. Tu nešto ne štima! Trener superligaša nam čestitaju kad ih pobedimo, uz to jedini predstavljamo našu zemlju u Ligi Evrope, ali izgleda da ni to nije dovoljno. Neprestano nas prate negativni komentari. A, šta tek da kažu u Real Madridu koji je izgubio od Alkorkona (0:4) ili u Lionu posle prošlonedeljnog poraza u Nici (1:4)...

Priznaje i Goran Stevanović da Partizan ne liči na tim iz minule dve sezone, da nisu sve komande (još) dovedene u red, ali se ne slaže sa ocenom da baš ništa ne valja.

"Svesni smo da postoje problemi, znamo za mane, ali i za vrline. Žao mi je što se one ne konstatuju, videlo se to posle utakmice protiv Rada, bili smo umorni od gostovanja Brižu, postigli tri gola, a svi su se bavili načinom na koji smo dva puta savladani".

Slična priča važi i za gostovanje Proleteru. Pobeda je izvojevana u neobičnim okolnostima, golovima u razmaku od 13 minuta posle vođstva domaćeg tima.

"Podsećam da su se u sredu svi superligaši mučili, zašto je onda naša muka veća od ostalih Onda to znači da nas protivnici i javnost više cene od ostalih ekipa. Fudbal nije matematika, ne može da se izračuna šta će se desiti, sve je iracionalno" konstatovao je Stevanović.

Kao što je nedavno locirao slabosti u igri tako je strateg prvaka Srbije precizirao i uzroke krize. Bez ustručavanja, sa jasnom porukom da problem ne postoji od juče.

"Čini mi se da je sve što nam se dešava posledica neulaska u Ligu šampiona. To obećanje nije ispunjeno, mada bi bilo pogrešno isticati da je kasnije sve bilo negativno. Valjda postoje i pozitivni detalji? Pošto ih drugi ne primećuju okrenuti smo sami sebi, svlačionici i terenu koji nam život znači" izjavio je Stevanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

91 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

12 h

U fokusu

Vidi sve