Nova vest
Fudbal

Sreda, 28.10.2009.

15:26

LK: Gol Jevtića za prolaz Zvezde

Fudbaleri Crvene zvezde plasirali su se u četvrtfinale Lav kupa Srbija pošto su u Novom Pazaru pobedili domaću ekipu sa 1:0.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Jedini gol na utakmici postigao je Aleksandar Jevtić koji se u 16. minutu odlično snašao nakon akcije Ignjatijevića i Lekića. Zvezda će protivnika u narednoj rundi dobili posle žreba, a četvrtfinale kupa na programu je 25. novembra.

Utakmica u Novom Pazaru imala je predigru. Iako je bilo najavljeno da će Zvezdinim navijačima biti obezbeđeno 2000 karata, uprava domaćina odlučila se da gostima ustupi samo 500 uklaznica.

Navijači 'crveno-belih' na kraju nisu ni putovali u Novi Pazar, pa je domaćin tokom utakmice imao podršku svih 6000 gledalaca.

Ipak, trener Zvezde Vladimir Petrović utakmicu je počeo sa čak tri napadača (Lekić, Jevtić i Perović), i Zvezda je od samog starta preuzela inicijativu.

Nakon nekoliko solidnih akcija vodeći, i ispostaviće se jedini gol na utakmici, postigao je Jevtić u 16. minutu. Ignjatijević je uputio centaršut sa leve strane, Lekić je grudima spustio loptu za Jevtića koji pogađa mražu domaćina.



U nastavku prvog dela Zvezda je imala još nekoliko pokušaja preko Jevtića, Lekića i Perovića, dok je domaćin pet minuta pred odlazak na odmor ugrozio gol Stamenkovića nakon dobrog udarca Pavlovića.

Posebno atraktivan bio je potez Slavka Perovića iz 34. minuta kada je sam sebi podigao loptu i makazicama pokušao da savlada golmana domaćih, što je publika ispratila aplauzom.

Prvih 15-al minuta drugog dela protekao je u igri između dva kaznena prostora, a verpovatno i odlučujući trenutak dogodio se u 67. minutu kada je levi bek Novog Pazara Škrijelj zbog starta nad Lazetićem zaradio drugi žuti karton.

Do kraja meča Zvezda je imala nekoliko odličnih prilika da postigne i drugi gol i reši meč, nije ih iskoristila, ali je na kraju ipak obezbedila plasman u narednu rundu.

Novi Pazar: Čokorilo, Đorđević, Škrijelj, Kuč, Ćirka, Trtovac, Caković, Nedeljković, Stojanović, Pavlović, Kecap.
Crvena zvezda: Stamenković, Ninkov, Đorđević, Vilotić, Ignjatijević, Savio, Bogdanović, Lazetić, Lekić, Jevtić i Perović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve