Nova vest
Fudbal

Sreda, 21.10.2009.

21:11

Milan slavio u Madridu, Čelsi 4:0

U trećem kolu Lige šampiona u grupama C i D pobede su ostvarili Olimpik iz Marseja, Milan, Čelsi i Porto.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

U derbiju kola Milan je na Santijago Bernabeu savladao Real 3:2, a gol odluke dao je Alešandre Pato u 88. minutu. Marsej je u drugom meču C grupe slavio u Cirihu sa 1:0 golom Hajncea. Čelsi je sa ubedljivih 4:0 pobedio Atletiko u grupi D (dva gola Kalua), a Porto je savladao kiparski Apoel 2:1 zahvaljujući golovima Hulka.

Pato heroj Milana, Hajnce za pobedu Marseja

Grupa C:
Cirih – Olimpik Marsej 0:1
Hajnce 69
Real Madrid – Milan 2:3
Raul 19, Drente 76 - Pirlo 62, Pato 66, 88

Real je bio bolji u prvih 15-ak minuta, ali konkrentijih prilika nije bilo, mada su Madriđani u 14. minutu oštećeni za penal – Benzema je prošao po desnoj strani šesnaesterca, oborio ga je Zambrota, ali sudija De Blekere ocenio je da ne treba svirati jedanaesterac.

Samo pet minuta kasnije Real dolazi u vođstvo – golman Dida je odbranio Granerov udarac koji je išao direktno u njega, ali je potom nespretno ispustio loptu, što je iskoristio Raul i postigao gol.

Milan je delovao bezidejno, nije uspevao ni da priđe golu Reala, a Madriđani nisu iskoristili nekoliko prilika.

'Roso-neri' su bez prave igre uspeli da preokrenu rezultat za samo četiri minuta – Pirlo je u 62. minutu fantastično šutirao sa 30-ak metara, Kasiljas je dokačio loptu, ali nedovoljno da joj omete put do mreže. U 66. minutu Zambrota je poslao dubinsku loptu, Kasiljas atipično bespotrebno istrčao izvan šesnaesterca i propustio loptu, a Alešandre Pato nije imao težak zadatak da je pošalje u prazan gol.

Igra se naglo ubrzala, igrači su 'leteli' po terenu i bilo je razumno očekivati nove golove. Jedan je došao u 72. minutu, kada je Raul našap Rojstona Drentea, a Holanđanin sa ivice šesnaesterca uputio precizan udarac u donji desni ugao Didnog gola – 2:2. Real je bio bolji u narednih 10-ak minuta, ali je Dida odbranio udarac Kake sa 7m iskosa.

Milan se oporavio, Pato je propustio veliku šansu, a čini se da je 'roso-nerima' neopravdano poništen gol u 85. minutu, kada je posle kornera Granero poslao loptu u sopstveni gol usput odgurnivši Kaslijasa. Sudija je poništio gol zbog navodnog faula Tijaga Silve.

Ipak, u 88. minutu odbrana Reala ponovo je bila loše postavljena, Sedorf je maestralno pronašao Pata, koji je volejom sa 5m savladao Kasiljasa za konačnu pobedu.

U Cirihu je viđen prilično dosadan meč, naročito u prvom poluvremenu, a jedini gol postigao je Gabrijel Hajnce u 69. minutu sjajnim volej udarcem.

Grupa C:
1. Milan 3 2 0 1 (5:4) 6
2. Real Madrid 3 2 0 1 (10:5) 6
3. Olimpik Marsej 3 1 0 2 (2:5) 3
4. Cirih 3 1 0 2 (3:6) 3

Čelsi - Atletiko 4:0

Grupa D:
Čelsi – Atletiko Madrid 4:0
Kalu 41, 52, Lampard 69, Perea (auto-gol) 90
Porto – Apoel 2:1
Hulk 33, 48 (pen.) - Pereira (auto-gol) 21

Čelsi i Atletiko su na travu Stamford Bridža istrčali sa jasnom željom da dođu do pobede, što se manifestovalo u velikom broju prilika. U prvih 10-ak minuta dve velike šanse propustili su Forlan i Aguero – Urugvajac je pobegao Esijenu, ali je njegov udarac Peter Čeh odbranio, da bi Aguero iz vrlo dobre pozicije nedugo zatim pogodio asmo spoljni deo mreže.

Prvu priliku Čelsi je imao u 16. minutu, kada je Kalu nakon kombinacije Balaka i Deka promašio prakitčno prazan gol.

Posle još jedne Forlanove prilike usledio je za nijansu mirniji period utakmice, a onda je u 41. minutu Čelsi poveo – Balak je uposlio Kola, koji centrira sa leve strane, a Salomon Kalu beži Antoniju Lopes, dolazi do lopte pre golmana Asenja i pogađa gol – 1:0.

Atletiko je do poluvremena imao dobru šansu preko Santane, ali je Čelsi početkom drugog dela igre rešio pitanje pobednika. Kalu se oslobio čuvara posle kornera i glavom pogodio za 2:0.

U 69. minutu Frank Lampard je posle dodavanja Esijena postigao gol sa 20-ak metara, svoj prvi još od sredine avgusta i doneo 'Plavcima' ubedljivu pobedu. U poslednjim trenucima meča Luis Perea dao je auto-gol i postavio konačnih 4:0.

Srpski reprezentativac Branislav Ivanović odigrao je svih 90 minuta za Čelsi.

Porto – Apoel 2:1

Apoel je iznenađujuće došao do vođstva u 22. minutu na stadionu Dragao, kada se lopta posle ubacivanja sa leve strane posle višestrukog rikošeta od Pereire odbila u gol. U narednih 10-ak minuta Apoel je delovao sigurno, ali je naivno primio gol – posle greške na sredini terena Falkao je dodao do Hulka, koji uspeva da savlada Kjotisa.

Veliki pritisak izvršili su domaći do poluvremena, ali su preokrenuli tek početkom drugog – lopta je u kaznenom prostoru pogodila Eliju u ruku, a Hulk je sigurno izveo jedanaesterac za 2:1.

Porto je nakon preokreta igrao opreznije i nije napadao u potrazi za trećim golom, a Kiprani su u poslednjih 20-ak minuta imali igrača više posle isključenja Gonsalesa. Ipak, prilika nije bilo i Porto je došao do bitne pobede.

Tabela:
1. Čelsi 3 3 0 0 (6:0) 9
2. Porto 3 2 0 1 (4:2) 6
3. APOEL 3 0 1 2 (1:3) 1
4. Atletiko Madrid 3 0 1 2 (0:6) 1

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

117 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve