Nova vest
Fudbal

Petak, 09.10.2009.

14:39

Antić: Nema povređenih ni uvređenih

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Radomir Antić izjavio je da se mečevi poput narednog sa Rumunijom „igraju glavom“.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

"Velike utakmice se igraju pameću i o njima mogu da odlučuju najmanji detalji. A mi smo radili na obe te stvari. Zajedno smo rasli tokom ovih kvalifikacija i sada treba da naš rad iskoristimo na najpozitivniji mogući način", rekao je Antić novinarima u Kovilovu.

Srbija bi u slučaju pobede obezbedila direktan plasman na Svetsko Prvenstvo i Antić je istakao da Srbija ima priliku da pokaže svoje kvalitete.

"Imamo još jednu lepu priliku da pokažemo kakvi smo. Veći sam optimista sada nego kada smo se okupili na ovim pripremama. Svi su spremni, nema povređenih niti uvređenih što je najvažnije", rekao je selektor Srbije.

Antić se složio sa kapitenom Srbije Dejanom Stankovićem da su se tenzije smanjile u odnosu kada su se reprezentativci prvi put okupili.

"Tenzije jeste manje, ali ona mora da postoji, jer poziva igrače na koncetraciju i oprez. Želim da oni večeras legnu u krevet sa pozitivnom idejom u glavi", nastavio je Antić.

Selektor Srbije je dodao da je svestan da Rumunija sada igra bolje u odnosu na onu ekipu koju je naša selekcija savladala u prvom meču.

"Rumuni su izuzetno kvalitetan protivnik, posebno posle dolaska Razvana Lučeskua na mesto selektora. Ponovo su kompaktni, bolje organizovani. Umeju i žele da se nadigravaju, linije tima su im uravnotežene. Posle jedne apatične faze u koju su bili zapali, pronašli su nove želje i ambicije", zaključio je Antić.

Fudbalski savez Srbije će susret sa Rumunijom iskoristiti da se zahvali Miodragu Belodediću na svemu što je učinio za srpski fudbal. Belodedić, bivši reprezentativac Rumunije, a sadašnji funkcioner u Fudbalskom savezu Rumunije, bio je član ekipe Crvene zvezde sa kojom je 1991. osvojio titulu prvaka Evrope.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu