Nova vest
Fudbal

Sreda, 07.10.2009.

13:00

Adrijano prelazi u Milan?

Nekadašnji fudbaler Intera Brazilac Adrijano mogao bi uskoro da obuče dres gradskog rivala Milana, objavio je dnevni list ’Korijere delo Sport’.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Prema pisanju tog lista potpredsednik Milana Adrijano Galijani je nedavno poslao skaute u Brazil, gde su sastavili spisak potencijalnih pojačanja ’rosonera’, na kome se nalazi i Adrijano, trenutno član Flamenga iz Rio de Žaneira.

Adrijano, koji ima 27 godina, u aprilu je raskinuo ugovor sa Interom i vratio se u Brazil, prevashodno zbog želje da se izleči od depresije i alkoholizma, ali je vrlo brzo po dolasku kući potpisao ugovor sa Flamengom.

U međuvremenu, Adrijano je za klub iz Ria odigrao 22 utakmice i postigao 15 golova, a uspeo je da se vrati i u nacionalni tim Brazila.

"Još dok je nastupao za Inter, postojala je mogućnost da pređe u Milan. Ne postoji nikakva prepreka koja bi mogla da spreči Adrijana da pojača ’rosonere’", rekao je napadačev agent Žilmar Rinaldi.

Uprkos privatnim problemima zbog kojih je napustio Italiju, navijači u toj zemlji Brazilca još uvek zovu ’Imperator’. Adrijano je u Italiji, pored Intera, igrao za Fiorentinu i Parmu. On je u periodu od 2001. do 2009. godine za italijanske klubove odigrao 232 utakmice na kojima je postigao 102 gola. U dresu Brazila je, na 46 nastupa, 27 puta bio strelac.

Ukoliko pređe u Milan, Adrinjano će se pridružiti Andrei Pirlu, Đuzepeu Favaliju i Klarensu Sedorfu koji su pre 'rosonera' igrali za Inter.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu