Nova vest
Fudbal

Nedelja, 27.09.2009.

18:03

Kiks Juventusa protiv Bolonje

Fudbaleri Juventusa nisu uspeli da savladaju Bolonju (1:1) u šestom kolu italijanske Serije A, iako su sve do 90. minuta imali prednost.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Roma je golom De Rosija u 90. minutu izbegla poraz od Katanije, koja tako ni posle pet odigranih kola, ne zna za trijumf u prvenstvu Italije. Napoli je kao domaćin savladao, Sijenu 2:1, dok su fudbaleri Kaljarija slavili na gostovanju u Parmi 2:0. Udineze je bio bolji od Đenoe 2:0, dok su Kijevo i Atalanta igrali nerešeno 1:1, baš kao i Lacio i Palermo.

'Stara dama' propustila je priliku da posle subotnjeg poraza Intera od Sampdorije(1:0), izbije na prvo mesto na tabeli. Fudbaleri Juventusa, koji su se tokom celog meča mučili, došli su u vođstvo golom Davida Tzezegea u 24. minutu. Bolonja je do izjednačenja došla u poslednim trenucima meča, preko brazilskog veterana Adailtona. Juventus posle ovog remija zaostaje bod za liderom šampionata, ekipom Sampdorije.

Još jedan meč je odlučen u sudijskoj nadoknadi, pošto je Roma uspela da izbegne poraz na gostovanju protiv Katanije. Domaći su poveli u 22. minutu golom Japanca Takajukija Morimota i nalazili su se na korak od toga da zabeleže prvi ovosezonski trijumf kada je Daniele De Rosi postigao izjednačujući gol, za konačnih 1:1. Domaći su meč završili sa deset igrača pošto je u 90. minutu isključen Delvekio, koji je u igru ušao tek u 63. minutu

Fudbaleri Napolija stigli su do druge pobede, pošto su savladali Sijenu 2:1. Domaći su u Napulju slavili zahvaljujući golovima slovačkog internacionalca Mareka Hamšika, koji je bio precizan u 49. i 64. minutu. Pogodak za Sijenu je postigao Makarone u 56. minutu.

Kaljari je iznenadio povratnika u elitu, ekipu Parme i slavio na gostovanju sa 2:0. Golove za tim saSardinije postigli su Brazilac Žede u 8. minutu i Daniele Desena u 58.minutu.

Fudbaleri Udinezea su trijumfon protiv Đenoe izbili na peto mesto na tabeli. Odlučujući momenat na meču se dogodio u 81. minutu kada je Antonio Di Natale savladao golmana Đenoe Domenika Krisita. Pobedu Udinezea osigurao je Pepe samo sedam minuta kasnije. Za Domaćine je svih 90 minuta igrao Dušan Basta.

Kijevo je kod kuće remiziralo sa Atalantom, koja je došla u vođstvo golom Tribokija u 72. minutu. Izjednačenje Kijevu doneo je Pelisije pet minuta kasnije. Fudbaleri rimskog Lacia takođe su na domaćem terenu stigli do izjednačenja u posledjih deset minuta meča sa Palermom. Gosti su poveli golom Kavanija u 75. minutu, bod nebeskoplavima donosi Zarate u 85. minutu.

U poslednjoj utakmici kola Milan je još jednom razočarao odigravši samo 0:0 na San Siru sa Barijem. Leonardova ekipa je odigrala još jednu veoma lošu utakmicu i da je Bari na kraju slavio to ne bi bilo nezasluženo.

Rezultati:
Subota:

Sampdorija – Inter 1:0
Livorno – Fjorentina 0:1

Nedelja:
Katanija - Roma 1:1

Morimoto 22. – De Rosi 90.
Kijevo - Atalanta 1:1
Pelisije 77. - Triboki 72.
Juventus - Bolonja 1:1
Trezege 24. - Adailton 90.
Lacio - Palermo 1:1
Zarate 85. - Kavani 75.
Napoli - Sijena 2:1
49. i 64. Hamšik - Makarone 56.
Parma - Kaljari 0:2
Žeda 8, Desena 58.
Udineze - Đenoa 2:0
Di Natale 81, Pepe 88.
Milan - Bari 0:0

Tabela:
1. Sampdorija 15
2. Juventus 14
3. Inter Milano 13
4. Fiorentina 13
5. Udineze 11
6. Đenoa 10 itd.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu