Nova vest
Fudbal

Nedelja, 30.08.2009.

23:23

Bez remija u Seriji A

Nedeljni dueli drugog kola italijanske Serije A protekli su bez nerešenog rezultata.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

U centru pažnje druge runde bile su utakmice Milan – Inter i Roma – Juventus, a u ostalim mečevima pobede su ostvarili Lacio, Fiorentina, Napoli, Sampdorija, Parma, Sijena i Đenoa. Nakon dva odigrana kola četiri tima imaju šest bodova – Sampdorija, Juventus, Đenoa i Lacio.

Sampdorija je na svom terenu savladala ekipu Udinezea sa 3:1. Đenovljani su do trijumfa došli golovima Pacinija, Maninija i Kasana. Jedini gol za Udineze postigao je Arturo Di Natale. U sastavu gostiju svih 90 minuta igrao je Aleksandar Luković koji je zaradio žuti karton.

Nakon trijumfa nad Romom u prvom kolu Đenoa je slavila u Bergamu protiv Atalante 1:0. Gol vredan tri boda za goste postigao je Moreti u 45. minutu. Svih 90 minuta u pobedničkom sastavu odigrao je i nekadašnji prvotimac Crvene zvezde Nenad Tomović.

Junak Firence ponovo je Stevan Jovetić koji je tokom nedelje Fiorentinu uveo u Ligu šampiona. Napadač Crne Gore je ovoga puta bio jedini strelac na duelu Fiorentine i Palerma. Bivši kapiten Partizana pogodio je mrežu gostiju u 30. minutu.

Svih 90 minuta na terenu je proveo i Aleksandar Kolarov. Njegov Lacio pobedio je Kjevo u Veroni 2:1, a oba gola za Rimljane postigao ej Hulio Rikardo Kruz. Jedini strelac za domaćina bio je Serđo Pelisije.

U fudbalskim utakmicama drugog kola italijanske Serije A postignuti su sledeći rezultati:

Atalanta - Đenoa 0:1
Kaljari - Sijena 1:3
Kjevo - Lacio 1:2
Fjorentina - Palermo 1:0
Napoli - Livorno 3:1
Parma - Katanija 2:1
Roma - Juventus 1:3
Sampdorija - Udineze 3:1

subota:

Bari - Bolonja 0:0
Milan - Inter 0:4

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve