Nova vest
Fudbal

Subota, 29.08.2009.

15:58

PL: Čelsi ubedljiv protiv Barnlija

Fudbaleri Čelsija savladali su Barnli rezultatom 3:0 u prvom meču četvrtog kola Premijer lige.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Golove za ekipu Karla Ančelotija postigli su Nikolas Anelka u 45, Mihael Balak u 47. i Ešli Kol u 52. minutu. Čelsi je zadržao maksimalan učinak u prva četiri kola i sa nova tri boda nalazi se na vrhu tabele. "Plavi" su tako izjednačili najbolji početak sezone i klupski rekord sa deset uzastopnih ligaških pobeda.

Gosti iz Lankašira, koji su odlično počeli sezonu, pobedama nad Mančester Junajtedom i Evertonom, počeli su iznenađujuće ofanzivno, a da je Martin Paterson iskoristio bar jednu od dve dobre šanse u uvodnih desetak minuta tim Karla Ančelotija bi imao mnogo više problema.

Čelsi je na startu sezone pokazao da je ekipa koja se tek zahuktava, a tako je izgledao i ovaj meč. Posle petnaestak minuta oni su preuzeli kontrolu i nisu je ispustili ni na trenutak.

Ipak, do velikih prilika i prednosti oni nisu stigli do sudijske nadoknade - Didije Drogba je primio loptu korak u ofsajdu, zastavica je ostala spuštena, a posle odličnog centaršuta Anelka je sproveo loptu u mrežu.

Već na startu drugog dela gosti su nokautirani. Ni sto sekundi nije prošlo kada je Lampard prošao po levoj strani, cela odbrana krenula je na prvu stativu za Drogbom, a Balak se samo poklonio na zadnjoj.

Za konačnih 3-0 londonskom klubu trebalo je još pet minuta - ponovo je Lampard zabeležio asistenciju, a pokretač akcije i strelac atraktivnog pogotka posle duplog pasa bio je Ešli Kol, koji je na kraju meča dobio iskrenu čestitku od odličnog golmana Barnlija Brajana Jensena.

Do kraja Čelsi je igrao mnogo opuštenije, a gosti su potpuno izgubili strukturu igre, pa nisu ni ugrozili Čeha. Nabjliži pogotku u finišu bio je Salomon Kalu, ali je njegov atraktivni lob sa gol-linije izbio Tajron Mirs.

U finišu meča prednost Čelsija je samo rasla, a statistika na kraju meča najbolje govori: 18-0 u šutevima u okvir gola, 9-3 u udarcima van okvira, 10-1 u kornerima i posed lopte u dve trećine vremena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu