Nova vest
Fudbal

Nedelja, 26.07.2009.

17:20

Zvezdin skaut o Dinamu iz Tbilisija

Fudbaleri Crvene zvezde 30. jula igraju u Tbilisiju protiv Dinama u prvom meču 3. kola kvalifikacija za Evropa ligu.

Izvor: B92, zvanični sajt

Autor:B92, zvanični sajt

Default images

Dinamo je u 2. kolu prošao letonski Metalurgs, ukupnom pobedom od 4:3. U Letoniji je bilo 2:1 za Metalurgs, da bi u revanšu Dinamo, osvajač Kupa pobednika kupova iz 1981. godine, pobedio sa 3:1 i zakazao dvomeč sa Crvenom zvezdom. Revanš meč Dinamo – Metalurgs na stadionu u Tbilisiju, koji prima 60.000 ljudi, posmatrao je Zvezdin skaut Nebojša Milošević.

"Dosta toga je na nama. Ako Zvezda bude maksimalna, kontrolisaćemo utakmicu i to je dobro", ocenio je Milošević, koji je utiske o igri Dinama u pobedi od 3:1 preneo treneru Zvezde Vladimiru Petroviću "Pižonu".

"Stadion je zaista imponzantan, ali ne može se reći da su navijači vatreni. Koliko sam video oni čak i nemaju posebnu tribinu na kojoj je kop. Uglavnom navijaju sedeći, ali znaju da ponesu svoje igrače aplauzom i vikom. Protiv Letonaca je bilo 4.000 ljudi a protiv Zvezde očekuju 10.000. Ipak, siguran sam da će tek na Marakani videti šta je vruća atmosfera", kaže Milošević.

Dinamo igra u formaciji 4-2-3-1, a najistureniji igrač je Gruzijac Vatsadze.

"Defanzivna linija im maltene ne učestvuje u ofanzivnim akcijama. Drže svoje pozicije, a bekovi kreću po bokovima tek ako ih ponese publika ili ako je totalna ofanziva tima. Jaki su u skoku i imaju specifične postavke kod kornera, kad i dva štopera dolaze na skok."

Od pojedinaca, Milošević izdvaja Merebašvilija i Kaškadzea.

"Centralni vezni igrač nosi broj 10 i zove se Georg Merebašvili. Oko njega se sve vrti i dobar je fudbaler, može da igra i po strani i na centralnom delu sredine terena. Tu je i igrač broj 7, Aleksandr Kaškadze. Takođe je tehničar dobar, ali nije to ništa spektakularno. Ipak, vrlo su čvrsta ekipa, ruska škola. Snaga im je bitan element fudbala. Fanatični su i sigurno će ginuti svih 90 minuta."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve