Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 23.07.2009.

21:37

Zvezda deklasirala Rudar sa 4:0

Fudbaleri Crvene zvezde plasirali su se u treće kolo kvalifikacija za Ligu Evrope pošto su u revanš meču u Beogradu savladali slovenački Rudar sa 4:0.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Zvezda je slavila i pre sedam dana u Velenju rezultatom 1:0, pa su Beograđjani trijumfovali ukupnim rezultatom 5:0. Strelci za 'crveno bele', pred 21.600 gledalaca na Marakani, bili su Bogdanović u 37, Jevtić u 74. i 90. i Kadu 84. minutu. Zvezda će u trećem kolu UEFA Lige Evrope igrati protiv Dinama iz Tbilisija 30. jula u gostima i 6. avgusta kod kuće.

Prvi meč igra se u Gruziji, dok je revaš na programu sedam dana kasnije u Beogradu.

Igrači Crvene zvezde počeli su meč veoma agresivno i u prvih nekoliko minuta nekoliko puta zapretili golmanu slovenačke ekipe, ali promene rezultata nije bilo. Ofanzivu Zvezde najavio je, već u petom minutu, Slavko Perović odličnim udarcem sa ivice kaznenog prostora,ali je golman Rudara uspeo da skrene loptu u korner.

Zvezda je nastavila da diktira tempo pred je pred 20.000 navijača i već u 11. minutu Beograđani su imali novu šansu. Posle kombinacije između Dejana Lekića i Isaha, Lukić je iz izgledne prilike pogodio spoljni deo mreže.

Dominacija domaćih napokon se isplatila kada je mrežu pogodio Vladimir Bogdanović. Bogdanović je fantastično izveo slobodan udarac u 37. minutu. Prethodno je Nikola Lazetić srušen na 18 metara od gola Rudara. Bogdanović je snažno šutirao posle kratkog dodavanja do Lazetića, a lopta je na putu ka golu zakačila jednog od igrača u živom zidu i savladala golmana Savića.

Do kraja poluvremena viđena je i jedna izmena. U 41. minutu fudbaler Rudara Luka Prašnikar je napustio igru i umesto njega je ušao Trufković. Trener gostiju je na poluvremenu izvršio još jednu izmenu, umesto Kolsija u igru je ušao De Moraes.

Već u 51. minutu ekipa Rudara je iskoristila i poslednju izmenu, Jeseničnik ulazi umesto Stojnića.

Slovenačka ekipa prvi pravi udarac ka golu Crvene zvezde uputila je u 56. minutu, ali je Mešić bio neprecizan. U nastavku meča koji je pratilo i 50-ak gostujućih navijača igralo su uglavnom na sredini terena bez nekih izrazitih prilika na obe strane. Zvezda je u jednom trenutku dozvolila Rudaru da stvori blagu inicijativu, ali bez realizacije.

U 69. minutu, prva izmena u Crvenoj zvezdi, Perovića u napadu menja Aleksandar Jevtić.

Promene rezultata nije bilo sve do 74. minuta, kada Zvezda uspeva da udvostruči prednost preko Aleksandra Jevtića i tako praktično reši pitanje pobednika u ovom meču i plasmana u naredno kolo kvalifikacija za Ligu Evrope. Isah je uputio sjajnu loptu u prazan prostor, usledio je pravovremeni centaršut Lekića, a Jeftiću nije bilo teško da glavom pogodi nebranjenu mrežu Rudara i postigne prvenac u dresu 'crveno-belih'.

Kapiten Lazetić napušta igru u 76. minutu, a priliku dobija Kadu. Četiri minuta kasnije u igru ulazi i Nikolić koji menja strelca prvog gola Bogdanovića.

Odličan napad Zvezdinih igrača u 84. minutu počeo je i završio isti igrač. Kadu je povukao loptu po levoj strani, fenomenalno uposlio Jevtića na nekih 10 metara, čiji udarac brani Savić, ali se lopta vraća našem napadaču, koji se nesebičnom asistencijom revanširao još jednom debitantu, koji veoma preciznim udarcem trese mrežu Rudara, 3:0 za Zvezdu.

To nije bilo sve pošto je Jevtić svoj debi na Marakani krunisao i drugim pogotkom.Bio je to sjajan udarac iz prve sa 10 metara, nakon odlične asistencije Ninkova.

Crvena zvezda : Pavlović, Ninkov, Tutorić, Đorđević, Ignjatijević, Lazetić (od 76. Kadu), Savio, Isah, Bogdanović (od 80. Nikolić), Perović (od 69. Jevtić), Lekić.
Rudar : Savić, Sulejmanovič, Pokleka, Cipot, Stojnić (od 51. Jeseničnik), Kolsi (od 45. De Moraes), Tolimir, Golob, Prašnikar (od 41.Trufković), Mešić, Omladič.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

270 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

8 h

U fokusu

Vidi sve