Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 16.07.2009.

10:41

Estudijantesu Kopa Libertadores

Argentinski Estudijantes osvojio je 50. Kopa Libertadores savladavši Kruzeiro u revanšu rezultatom 2:1.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Default images

Argentinci su četvrtu titulu prvaka kontinenta osvojili na Mineirau u Belo Horizonteu posle vođstva domaćeg tima. Enrike je doveo Kruzeiro u vođstvo u 52. minutu, ali su Fernandez i Boseli pogodili u 57. i 72. minutu igre za konačan rezultat i prvio trofej Estudijantesa još od 1970. godine. Ključni igrač bio je Huan Sebastijan Veron, koji je odigrao odlično i bio asistent kod oba pogotka Estudijantesa.

U 52. minutu. Enrike je snažno šutirao, a lopta na putu ka golu zakačila odbrambenog fudbalera Estudiantesa Leandra, i prevarila golmana gostiju Anduhara za radost više od 84.000 navijača Kruzeira.

Pet minuta kasnije Veron je započeo akciju iz koje je usledilo izjednačenje, da bi u 73. minutu, posle kornera koji je on izveo, Boseli glavom zatresao protivničku mrežu.

Estudiantes je tako, posle tri uzastopna trijumfa (1968, 1969. i 1970), prekinuo post dug skoro četiri decenije i trofej namenjen pobedniku Kupa Libertadores vratio Argentini posle jednogodišnje pauze.

Boka Juniors je, naime, 2007, bila pobednik tog takmičenja, dok je prošle godine najuspešniji bio ekvadorski LDU Kito.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

12 h

U fokusu

Vidi sve