Nova vest
Fudbal

Petak, 10.07.2009.

20:50

Dijara: Nezadovoljan sam ali igram

Senegalac Lamine Dijara, najbolji strelac JSL, nekoliko puta je priznao da je nezadovoljan odlukom uprave ali je istakao da će uvek pružati maksimum na terenu.

Izvor: B92, Večernje novosti

Autor:B92, Večernje novosti

Default images

Dijara je tražio od uprave kluba da promeni sredinu ovog leta, međutim, nezadovoljni ponudama ’crno-beli’ su odlučili da zadrže prvog golgetera. Nekoliko dana pre meča sa Rilom, u drugoj rundi kvalifikacija za LŠ, Dijara je istakao da ima isti cilj kao i Partizan, plasman u Ligu šampiona.

„Svi znaju da nisam zadovoljan jer klub nije uradio ono što sam želeo. Ali, svi smo tu sa ciljem da uđemo u Ligu šampiona, i Partizan i ja. Čak i ako imamo problema, sve moramo da ostavimo po strani i podredimo se onome što smo zacrtali. Ljudima u klubu sam rekao šta želim, oni su rekli svoje. Na to imaju pravo jer imam još tri godine ugovora. Nezadovoljstvo nikad neću pokazivati na terenu. Uvek ću pružati maksimum i nikad neću igrati s jednom nogom“, istakao je Senegalac.

Iako postoji mnogo nepoznanica o velškom šampionu, Dijara želi samo pobedu.

„Istina je da protivnika ne poznajemo, ali znamo zato koji je naš cilj i pobeda se nameće kao imperativ. Za mene je uvek svaka naredna utakmica najvažnija, a ova koja nam predstoji to svakako jeste jer je prva u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Nema lakih mečeva ako ozbiljno shvataš svoj posao, bez obzira na to ko ti je protivnik. Naše je da idemo na pobedu i bilo bi dobro da već u Velsu dobijemo što ubedljivije i olakšamo sebi posao u revanšu“.

Dolaskom brazilca Klea konkurencija u napadu srpskog šampiona postala je još veća, ali Dijari nije bitno s kim će igrati na terenu.

"Partizan je dobio Klea, a ne ja. Na meni je da se borim za svoje mesto u timu, pošto je konkurencija sada još jača i ne stiže se lako do mesta u timu. To je mnogo dobro i za nas i za klub. Bilo bi super da dobijemo još jedno pojačanje za Ligu šampiona, da imamo još više kombinacija i mogućnosti. Što se tiče Klea, dobro je kad imaš u timu nekog s kim se razumeš na terenu. Ali meni je svejedno jer mogu da igram i sa Bogunovićem i Branom (Ilićem) i Vašingtonom“.

Dijara je istakao i da nema problema između njega i Mladena Krstajića sa kojim je imao sukob tokom pripremama na Tari.

„Šta je bilo - bilo je. Krstajić i ja nemamo nikakav problem. On je iskusan i kvalitetan igrač koji može mnogo da nam pomogne. Svi smo ovde da radimo, takve stvari se dešavaju na treningu, ali ponavljam, između nas dvojice nema ništa sporno“, zaključio je Dijara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

83 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

10 h

U fokusu

Vidi sve