Nova vest
Fudbal

Subota, 13.06.2009.

11:03

Filip Đorđević propušta EP za mlade

Napadač mlade fudbalske reprezentacije Srbije Filip Đorđević propustiće zbog povrede stopala Evropsko Prvenstvo za mlade u Švedskoj, saznaje B92.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Đorđević je tri dana pred početak prvenstva polomio metatarzalnu kost desnog stopala, pa su u subotu ujutro lekari reprezentacije utvrdili su da će operacija biti neophodna. 21-godišnji fudbaler Nanta se vraća u Beograd, a selektor Slobodan Krčmarević umesto njega je pozvao Slavka Perovića, napadača Crvene zvezde, koji je prošlu sezonu proveo na pozajmici u Napretku.

Mladi napadač Nanta je tokom protekle sezone već odsustvovao sa terena, pošto je imao problema sa povredom kolena.

Selektor mlade reprezentacije Slobodan Krčmarević od preostalih napadača ima Radeta Veljovića (Kluž) i Miralema Sulejmanija (Ajaks), koji se ekipi priključio tek pre dva dana, zbog obaveza sa A selekcijom Srbije.

"Zaista mi je teško, sve se brzo desilo, prosto ne mogu da verujem da neću moći da ugram na EP. Idem za Srbiju na pregledem, a mojim saigračima iz reprezentacije ostaje da u Švedskoj naprave uspeh bez mene", izjavio je Filip Đorđević za zvanični sajt FSS.

Slobodan Krčmarević ima velike probleme, jer pored povrede startnog napadača ozbiljne probleme imaju A reprezentativci Ivan Obradović i Miralem Sulejmani.

"Veliki je hendikep povreda Đorđevića. Takođe, Obradović i Sulejmani nisu u trenažnom procesu pa imamo zaista puno problema. Ni vreme nam ne ide na ruku, tek je u subotu granulo sunce, vetar ne prestaje da duva, a kiša je padala od kada smo stigli", kaže Krčmarević.

Obradović će verovatno propustiti meč sa Italijom, a situacija sa Sulejmanijem je nešto bolja. Utakmice na Evropskom prvenstvu za mlade igraće se pred prilično ispunjenim tribinama.

"Svih 25.000 ulaznica za poslednji meč u grupi sa domaćinima u Malmeu, 23. juna (20.45) rasprodate su. Za prvu utakmicu na turniru sa Italijanima, prodato je 80 odsto kapaciteta, jedino za meč sa Belorusijom nešto slabije ide prodaja karata i zato ovim putem pozivam naše ljude u Švedskoj da nas što više podrže, a mi ćemo pokušati da im se odužimo dobrim rezultatima", poručio je Krčmarević.

Srbija prvi meč igra već u utorak, 16. juna, protiv najtežeg protivnika u grupi, selekcije Italije.

Pored Srbije i Italije, u grupi A nalaze se još selekcije Belorusije i domaćina Švedske.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

56 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve