Nova vest
Fudbal

Utorak, 26.05.2009.

19:13

Lukić predsednik FK Crvena zvezda

Vladan Lukić izabran je u utorak za novog predsednika FK Crvena zvezda.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Za kandidaturu Lukića glasalo je 30 prisutnih članova Skupštine, 26 je bilo uzdržanih među kojima i 19 predstavnika navijača, a trojica protiv. Glasanje je bilo javno. Kako B92 saznaje sportski direktor biće Ivan Adžić, zamenik Nebojša Krupniković, trener Vladimir Petrović Pižon, a savetnik predsednika kluba i direktor Omladinske škole Ratomir Dujković.

Lukić je bio jedini kandidat za predsednika pošto je Dragoljub Lekić, koga je prethodno kandidovalo pet članova Skupštine, što je i saopštio članovima najvišeg klupskog organa. U novom Upravnom odboru su bivši fudbaleri Vladica Popović, Stevan Stojanović, Petar Krivokuća, Dušan Maravić i Stevan Ostojić, ali i trener rukometnog kluba i bivši igrač "crveno-belih" Igor Butulija i bivši direktor Uprave za sport Dragan Vuksanović. UO je smenio Sašu Kozić sa mesta generalnog sekretara kluba, a na tu funkciju će u sredu biti imenovan Andrija Kleut .

Skupština FK Crvena zvezda, na kojoj bi trebalo da budu izabrani predsednik i uprava, kasnila je pola sata jer nije bilo kvoruma. Navijači, koji su članovi najvišeg tela, došli su sa zakašnjenjem, a takođe nije bilo dogovora ko će voditi Skupštinu. Incident je nastao kada su se vaterani pobunili protiv predsedavajućeg Ante Boškovića.

„Već dve Skupštine vodiš, sram te bilo“, vikao je Vojin Lazarević.

Predsednik kluba u ostavci Den Tana obratio se prisutnima pismom u kome se zahvaljuje na poverenju i želi da se izabere novi prvi čovek kluba iz Ljutice Bogdana. Interesantno, Tanasijević se potpisao kao „vaš kelner iz Holivuda“.

Predstavnik navijačke grupe Delije Jovan Šurbatović rekao je da nijedan kandidat nema podršku i predložio prelaznu vladu.

„Nijedan kandidat nije sposoban, ne verujemo u plan Lukića i njegove ljude. Oštro se protivimo lošem planu Lukića. Ne dopuštamo Lekiću da se kandiduje, a Lukiću ne damo podršku“, izjavio je Šurbatović.

Kandidat za mesto predsednika FK Crvena zvezda Vladan Lukić kaže da njegov plan može da pomogne klubu.

„U ponedeljak smo dobili podršku Asocijacije privrednika koju je potpisalo 150 preduzeća koja su iskazala spremnost da pomognu Zvezdi. Slažem se da Zvezda mora da nađe unutrašnji mir koji je poljuljan. Kažite mi razlog zašto mi moramo da se mrzimo. Ja sam danas hteo da pročitam materijal, ali ovde slušam ko je bio mali ili veliki igrač. Do 22. godine sam igrao za Zvezdu, dolučio sam tri derbija, bio sam deo tima koji je osvojio najveće trofeje, od onih koji me omalovažavaju, ne mislim na igrače, već na Lekića, ja sam više znoja prolio za Zvezdu nego on vode popio“, rekao je Lukić.

Vladan Lukić je četvrti predsednik Crvene zvezde od 2005. godine kada se sa tog mesta povukao Dragan Džajić. Dragan Stojković Piksi bio je na čelu kluba iz Ljutice Bogdana dve godine, a ostavku je podneo sredinom oktobra 2007. Posle njega klub je vodio Toplica Spasojević, a potom Dobrivoje Tanasijević.

Lukić je rođen 16. februara 1970. godine. Kao igrač najveće uspehe je imao sa Crvenom zvezdom, a igrao je i za Vojvodinu, OFK Beograd, Atletiko Madrid, Marbelju, Mec, Sion. U 30. godini završio je igračku karijeru.

Na poslednjim lokalnim izborima predvodio je listu "Grupa građana Vladan Lukić", koja je osvojila 12,12 odsto glasova i dobila četiri mandata u skupštini opštine u Sopotu. Lukić obavlja i funkciju potpredsednika te beogradske opštine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

242 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

9 h

U fokusu

Vidi sve