Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 25.05.2009.

13:09

Masimo Busaka sudi finale LŠ

Švajcarac Masimo Busaka sudiće predstojeće finale Lige šampiona između Barselone i Mančester junajteda, objavila je u ponedeljak UEFA.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Meč koji se igra u sredu, u Rimu, na stadionu ’Olimpiko’ biće drugo evropsko klupsko finale za Busaku, pošto je, prethodno, 2007. godine sudio špansko finale Kupa UEFA između Sevilje i Espanjola. Četrdesetogodišnji Busaka je sudio i prošlogodišnje polufinale Lige šampiona kada su se, takođe, sastali Barsa i Junajted.

Švajcarac je u prvom duelu, posle samo tri minuta, dosudio penal za goste iz Mančestera zbog igranja rukom, ali Kristijano Ronaldo nije bio precizan sa bele tačke. Prva utakmica se završila bez golova, da bi potom ’crveni đavoli’ slavili u revanšu na ’Old Trafordu’ rezultatom 1:0, i kasnije u finalu Lige šampiona savladali ekipu Čelsija.

Busaka je u karijeri bio glavni sudija na 32 meča Lige šampiona, a ove godine je delio pravdu na šest utakmica najelitnijeg evropskog klupskog takmičenja, među kojima je bio i četvrtfinalni trijumf Junajteda protiv Porta (1:0).

UEFA je, takođe, poverila Švajcarcu suđenje polufinala Eura 2008. godine u kome su se sastali Nemačka i Turska. Busaka se nalazi i na listi arbitara za Svetsko prvenstvo 2010. godine u Južnoj Africi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu