Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 21.05.2009.

12:18

'Romantičari' jure slamku spasa

Fudbalerima OFK Beograda neophodna je pobeda protiv Javora,u odloženom meču 31. kola JSL Srbije, kako bi u završnici prvenstva sami odlučivali o svojoj sudbini.

Izvor: B92, Sportski žurnal

Autor:B92, Sportski žurnal

Default images

'Romantičarima' bi u nekim kalkulacijama odgovarao i nerešen rezultat, ali tada bi njihov opstanak u ligi zavisio i od rezultata rivala. "Duel sa Javorom čekamo kao zapete puške. Moramo da pobedimo. Nije bitno kako i kojim rezultatom, bitno je samo da osvojimo tri boda", rekao je kapiten Miloš Adamović.

Otežavajuća okolnost za fudbalere OFK Beograda je činjenica da su poraženi u prethodna dva duela sa Javorom, a Beograđani nisu uspeli da pobede tim iz Ivanjice ni u četvrtfinalu prošlogodišnjeg Kupa Srbije.

"Nikako nam ne odgovara Javorov defanzivni stil. Problem je što oni ne moraju da brinu o rezultatu. Mogu da igraju mirno, na bod, i da čekaju neki kontranapad. Mi smo tim koji će morati da diktira ritam, da napada i igra na gol više, a Javorov stil ne odgovara takvoj taktici", istakao je on.

U redovima beograđana neće biti prehčlađenog napadača Aleksandra Jevtića i povređenog defanzivca Nikole Jolovića. Omladinski reprezentativci Aleksandar Ignjovski, Nemanja Milić i rezervni golman Nikola Matek su se vratili sa turnira u Subotici i spremno dočekuju meč sa Javorom.

"Dobro nam je došlo odlaganje utakmice. Danima razgovaramo samo o utakmici, sve smo ostavili po strani i pravimo plan kako da savladamo Javor. Nemamo pravo na grešku i zato je atmosfera u ekipi veoma napeta. Sami smo krivi za naš položaj, i sada moramo da ispravimo greške. Imamo realnu šansu da ostanemo u ligi zahvaljujući našim rezultatima, i niko nam neće biti kriv ako je propustimo", zaključio je Adamović.

Meč Jelen Super lige Srbije između OFK Beograda i Javora igra se u četvrtak od 17 časova na Karaburmi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu