Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 07.05.2009.

14:04

Ima nade za Flečera?

Mančester junajted bi mogao da podnese žalbu zbog crvenog kartona koji je Daren Flečer dobio na utakmici protiv Arsenala u polufinalu Lige šampiona.

Izvor: B92, BBC

Autor:B92, BBC

Default images

Prema rečima generalnog sekretara Evropske fudbalske unije (UEFA) Dejvida Tejlora Junajted bi mogao da se žali zbog prestroge kazne koju je Flečer dobio i zbog koje neće moći da igra u finalu Lige šampiona 27. maja u Rimu.

“Trebalo bi se obratiti disciplinskom telu, a oni će utvrditi da li okolnosti dopuštaju da se napravi izutetak u proceduri”, rekao je Tejlor, "Ako tim želi može da pošalje zahtev da se preispita odluka sa dokazima, kao što su izjave i video zapisi, kao i razlozima zašto smatraju da je odluka prestroga".

Flečer, koji prošle godine nije ušao u igru u finalu Lige šampiona, ali je bio na klupi za rezerve, dobio je crveni karton pri kraju druge utakmice polufinala protiv Arsenala zbog starta nad Sesku Fabregasu zbog kojeg je dosuđen penal za londonski klub. Ipak, snimci su pokazali da je igrač Junajteda imao kontakt sa loptom.

Menadžer aktuelnog šampiona Evrope Aleks Ferguson je odluku sudije okarakterisao tragičnom, dok je trener Arsenala Arsen Venger priznao da je kazna Flečeru bila prestroga. U prvom trenutku UEFA je objavila da Mančester nema pravo na žalbu, osim ako je sudija napravio grešku i kaznio pogrešnog igrača.

Tejlor je, ipak, Junajtedu dao nadu da bi Flečer mogao da istrči na teren protiv Barselone 27. maja, ali je naglasio da postoji mogućnost da odluka ostane ista.

“Moram da naglasim da u normalnim okolnostima ovakve odluke ne mogu da budu promenjene, ali možda postoji mogućnost”, rekao je Tejlor.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu