Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 04.05.2009.

03:01

Ljajić i Vašington za novu pobedu

Fudbaleri novog/starog prvaka Srbije Partizana ostvarili su u Kuli 22. pobedu u ovoj sezoni Jelen Superlige i stekli rekordnu prednost u odnosu na pratioce.

Izvor: B92, zvanični sajt

Autor:B92, zvanični sajt

Default images

'Crno-beli' su savaldali Hajduk rezultatom 2:1 golovima Adema Ljajića u 2. i Brazilca Vašingtona u 77. minutu utakmice. Jedini strelac za domaći tim bio je Kasalica u 83. minutu. Utakmica u Kuli igrana je pred oko 1000 gledalaca a tokom prvog poluvremena uslovi za igru bili su, zbog padavina, vrlo teški.

Partizan je u Kulu doputovao bez suspendovanih Dijare i Moreire, Žuke koji je povređen i Obradovića koji je dobio priliku da se odmori, a kapiten Nenad Đorđević meč je presedeo na klupi.

Već posle dva minuta igre Partizan je poveo, Brežančić je uputio centaršut, na loptu su startovali Vujović i Radanović, štoper Hajduka odbio ju je na nogu Adema Ljajića koji sa 14 metara šutirao ka golu. Lopta je pogodila jednog igrača domaćeg tima, prevarila golmana Đuričića - 1:0 za Partizan.

Poslednjih desetak minuta prvog poluvremena igrani su po pljusku koji je pretio da preraste u grad ali je sudija odlučio da se igra nastavi.

U 77. minutu Partizan je došao do drugog gola. Ljajić je odlično centrirao a Vošington skočio i glavom poslao loptu iza Đuričićevih leđa.

Hajduk je u 83. minutu preko Kasalice smanjio prednost Partizana. Napdač domaćeg tima iskoristio je slabu reakciju odbrane 'crno-belih' i postigao gol.

"Do prvog gola smo došli prilično srećno, posle toga Hajduk je igrao dobro, mi smo uspeli da se odbranimo. Pokušavali smo da napadamo ali nam nije išlo," rekao je posle utakmice trener Partizana Jokanović, "U nastavku smo ulaskom Vašingtona dobili na visini, uspeli da postignemo drugi gol i dođemo do pobede."

"Partizan nije samo 11 igrača, priliku su dobili i oni koji nisu imali puno prilika da igraju ali su pokazali da Partizan može na njih da računa," bilo je Jokanovićevo objašnjenje tima koji je izveo na teren u Kuli.

Radmilo Jovanović, trener Hajduka čestitao je Partizanu titulu i poželeo im da osvoje i Kup.

"Imali smo peh, sami smo sebi dali gol na početku, posle smo kontrolisali igru, moglo je da bude 4:1 za Hajduk," rekao je Jovanović, "U drugom delu smo primili gol kada smo trebali mi da ga damo. Nadigrali smo Partizan ali presudio je njihov kvalitet."

Za Partizan su igrali Božović - Stevanović (od 58. Jovanović), Knežević, Gavrančić, Brežančić - Fejsa, Petrović, Tomić (od 63. Ilić), Ljajić - Bogunović, Vujović (od 46. Vašington).

'Crno-beli' u sredu u polufinalu Lav kupa Srbije dočekuju ekipu Banata, a u 30. kolu Jelen Superlige igraju, takođe na svom stadionu, sa Jagodinom. Hajduk u sledećem kolu lige gostuje Crvenoj zvezdi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve