Nova vest
Fudbal

Subota, 14.03.2009.

23:50

Bordo bolji od Nice, poraz Tuluza

Fudbaleri Bordoa pobedili su Nicu 2:1 i nastavili da vrše pritisak na vodeći tandem u Šampionatu Francuske.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Bordo je preuzeo treće mesto dod Tuluza, koji je dva puta vodio u Monaku, ali su "kneževi" u poslednjim trenucima stigli do pobede 3:2. Ljubičaste je sustigao i Lil pobedom na gostovanju u Kanu 1:0. Ren i Le Man igrali su 2:2, dok je u borbi za opstanak Sošo savladao Nansi 2:1. Nant, u čijim redovima nije bilo Filipa Đorđevića ni Stefana Babovića, remizirao je na svom terenu sa Lorijonom 1:1.

Marokanac Maruan Šamak doneo je na stadionu Šaban Delma prednost Žirondincima u 19. minutu na asistenciju Joana Gurkufa. Izjednačenje je usledilo posle pet minuta: Ulrih Rame je u šesnaestercu oborio Emersea Faea, a sa bele tačke precizan je bio Habib Bamogo. Odluka o pobedniku pala je na samom startu drugog poluvremena, kada je Karlos Enrike na asistenciju Vendela doneo pobedu Bordou, koji sad ima samo tri boda manje od vodećeg Liona.

Derbi kola igra se na Parku prinčeva gde Pari sen Žermen dočekuje Olimpik Marsej, i u slučaju pobede bi mogao da prestigne Lion, koji posle tri vezana neuspeha dočekuje Okser.

Monako - Tuluz 3:2
Kaen - Lil 0:1
Nant - Lorijon 1:1
Sošo - Nansi 2:1
Bordo - Nica 2:1
Le Man - Ren 2:2
Valensijen - Avr 3:2
Grenobl - Sent Etjen nedelja
Olimpik Lion - Okser nedelja
Pari Sen Žermen - Olimpik Marselj nedelja

Tabela:
Olimpik Lion 53
Pari Sen Žermen 52
Bordo 50
Olimpik Marselj 49
Tuluz 49
Lil 49
Ren 47
...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

8 h

U fokusu

Vidi sve