Nova vest
Fudbal

Subota, 14.03.2009.

21:11

Rubin od starta na čelu

Novi fudbalski šampionat Rusije počeo je upravo tamo gde je prethodni stao – na čelo tabele odmah se popeo šampion Rubin iz Kazanja.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Klub iz Tatarstana je pobedio povratnika u Premijer ligu Kuban Krasnodar rezultatom 3:0. Amkar Perm i Rostov igrali su bez golova, Lokomotiva i Himki su završili 1:1, a Dinamo je savladao Moskvu 1:0. Derbi prvog kola igra se u nedelju, kada na Lužnjikima Spartak dočekuje Zenit.

Prvi gradski derbi u sezoni između Dinama i Moskve doneo je mnogo oštrih startova i osam žutih kartona, a na jedini gol čekalo se do samog kraja. Utakmica se igrala na stadionu u Himikima, mestu nadomak Moskve, jer će tokom cele 2009. trajati rekonstrukcija stadiona Dinama. Na klupi gradskog kluba debitovao je Miodrag Božović, nekadašnji trener čačanskog Borca, a na terenu nije bio Zvonimir Vukić. Leandro Fenandes postigao je gol za "policajce u prvom poluvremenu, ali je on poništen zbog ofsajda, a najbolju šansu za Moskvu propustio je Martin Jakubko. U drugom delu Aleksej Rebko je propustio da savlada golmana Dinama Vladimira Gabulova, a osveta za promašaje stigla je u nadoknadi vremena. Dmitrij Kombarov asistirao je do tada neprimetnom Aleksandru Keržakovu, a bivša zvezda zenita i Sevilje postigla je prvi gol u novom šampionatu Rusije.

Rubin je do pobede nad vicešampionom prošlogodišnje Pve divizije Kubanom došao lako, uz dva gola Aleksandra Buharova i jedan Sergeja Semaka.

Himki su u meču sa Lokomotivom kao gosti vodili sredinom drugog poluvremena golom nekadašnjeg igrača Zvezdare i niškog Radničkog Miodraga Jovanovića, a izjednačenje za "železničare" obezbedio je Denis Glušakov. Za Himki su nastupali i bivši igrač Vojvodine Nenad Nastić (Jovanovićev saigrač iz Zvezdare na početku veka), kao i doskorašnji član Javora Ivan Cvetković.

Pored meča Spartak Moskva – Zenit, u nedelju Tom dočekuje Krila Sovjetov, CSKA gostuje Saturnu u mestu Ramenskoje, dok derbi juga igraju Terek Grozni i Spartak Naljčik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve