Nova vest
Fudbal

Utorak, 24.02.2009.

23:01

Van Persi za prednost Arsenala

Fudbaleri Arsenala pobedili su italijansku Romu 1:0, u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Jedini gol i prednost ekipi Arsena Vengera u revanšu na Olimpiku dao je Holanđanin Robin van Persi u 36. minutu iz jedanaesterca. Revanš meč na programu je 11. marta..

Arsenal je lako u Rim mogao da krene i sa većom prednošću, ali Niklas Bentdner i Emanuel Ebue propustili su nekoliko odličnih prilika. Već u šestom minutu Danac je imao priliku. Nasri je dobro prošao po strani i vratio loptu za Bentdnera, ali ovaj nije uspeo da je iskontroliše, i ostalo je 0:0.

Desetak minuta kasnije dobar pokušaj imao je desni bek Rome Mota, a onda se stanje na terenu primirilo sve do 36. minuta i penala za domaćina. Van Persi je prošao u kazneni prostor, a veoma loši Mekse ga je oborio.

Odgovornost je preuzeo Van Persi, poslao je Donija u pogrešnu stranu, i udarcem po zemlji doneo je prednost svom timu. Prdnost je mogla da bude duplirana već minut kasnije, ali Mota je odlično izblokirao pokušaj Bentdnera, iako je doni već bio savladan.

U drugom delu Arsenal je napadao u talasima. U periodu od 53. do 55. minuta domaći igrači imali su čak tri šanse, ali nisu postigli gol. Prve dve propustio je ponovo Bentdner, a treću Dijabi.

Do kraja meča Arsenal je imao još jednu sjajnu priliku za drugi gol. Lorija je napravio veliki kiks, propustio je loptu i dozvolio Ebueu da izađe praktično sam ispred Donija. Ipak, fudbaler Obale slonovače pokazao je da mu je defanziva ipak jača strana, previše je čekao i na kraju šutirao pored gola.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu