Nova vest
Fudbal

Utorak, 24.02.2009.

22:56

Nula na Meaci

Fudbaleri Intera i Mančester junajteda igrali su nerešeno 0:0, u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Derbi osmine finala protekao je u izjednačenoj i tvrdoj igri, bez mnogo prilika. Najbolju je za Mančester imao Gigs u 26. minutu, dok je Inter do gola mogao u 82. minutu preko Kambijasa. Ipak, duel je završen bez golova, i u revanšu na Old Trafordu pašće odluka ko će dalje. Ipak junajted će na toj utakmici biti znatno jači za Nemanju Vidića kome je istekla suspenzija.

Junajted je na ovoj utakmici postavio rekord Lige šampiona pošto je i u 20. uzastopnom meču ostao neporažen. U prvom poluvremenu šampion Evrope bio je bolji tim, ali nije iskoristio terensku nadmoć. Inter je u drugom delu zaigrao bolje, ali je takođe bio bez prave završnice. Ipak, nezadovoljniji će verovatno biti Aleks Ferguson čija je ekipa propustila nekoliko dobrih šansi da postigne važan gol u gostima.

Škotlanđanin je na klupi ostavio nedovoljno oporavljenog Runija, pa je društvo Bugarinu Berbatovu u napadu prvio Portugalac Kristijano Ronaldo. U takmvoj postavci šampion Engleske zagospodario je sredinom terena, ali bez efekta.

Najbliži postizanju gola bio je kapiten Rajan Gigs koji je u 26. minutu sjajno okrenuo Nelsona Rivasa, izašao sam ispred Cezara iskosa sa leve strane, ali Brazilac na golu Intera je odlično zatvorio bliži ugao. Golman Intera još jednom je pokazao da je klasa, i verovatno je na kraju zaslužio i epitet igrača utakmice.

Tokom duela veoma raspoložen je bio i Kristijano Ronaldo koji je imao nekoliko ’zanimljivih’ razgovora sa kapitenom srbije Dejanom Stankovićem. Stanković je odigrao još jednu sasvim solidnu utakmicu, i bio je jedan od boljih u Interu.

Najbolji fudbaler sveta za prošlu godinu tri puta je zapretio Brazilcu u prvom delu. Prvo je glavom pokušao posle kornera, a onda je dva puta iz prekida ozbiljno ugrozio gol domaćina. Ipak, Cezar se izborio sa tim pokušajima i Inter je na poluvreme otišao zadovoljniji.

Murinjo je na poluvremenu povukao dobar potez. Nesigurnog i neiskusnog Rivasa zamenio je Kolumbijcem Ivanom Kordobom. Svoju nadmoć u drugom delu Inter je najavio preko Adrijana.

Robusni Brazilac bio je neprimetan tokom prvih 45 minuta, a onda je na samom startu drugog dela bio u dve zanimljive situacije u šesnaestercu Mančestera. Prvo je loše zahvatio loptu posle centaršuta sa leve strane, a onda je i tražio penal zbog navodnog povlačenja za dres Rija Ferdinanda.

U samom finišu meča oba tima imala su po jednu priliku. Prvo je Kordoba izblokirao veoma opasan pokušaj Gigsa sa oko 15 metara, a onda je Inter imao veliku priliku da ode u Englesku sa prednošću.

Zlatan Ibrahimović je posle kornera prebacio loptu glavom u kaznenom prostoru za Estebana Kambijasa, ali Argentinac nije uspeo da je ugura u gol sa oko dva metra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu