Nova vest
Fudbal

Utorak, 24.02.2009.

22:40

Atletiko bez prednosti u revanšu

Fudbaleri Atletiko Madrida i Portoa igrali su nerešeno 2:2 u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona u glavnom gradu Španije.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Revanš se igra za dve nedelje u Portugaliji. Atletiko je u dva navrata bio u vođstvu ali je Porto uspeo da izjednači. Golove za španski tim postigli su Maksi Rodriges u 3. i Dijego Forlan u 45. minutu, dok je za gostujuću ekipu strelac oba pogotka bio Lisando u 22. i 72. minutu.

Utakmica Atletika i Porta privukla je najmanje pažnje prvog dana osmine finala, ali to je bio najzanimljiviji meč. Madriđani su propustili veliku priliku da u Portugal odu sa prednošću. Vodili su dva puta, ali Porto je pokazao da je iskustvo igranja u Ligi šampiona ipak neprocenjivo.

’Jorgandžije’ su duel otvorile na najbolji način, golom već u trećem minutu. Bila je to sjajna akcija dva Argentinca i Urugvajca. Serhio Aguero lepo je proigreo Forlana, ovaj je jednim dodirom uposlio Maksi Rodrigesa, a Argentinac je lagano poentirao pored Heltona za 1:0.

U 17. minutu Porto je nakon akcije Alveš – Lisandro postigao gol, ali je on poništen zbog ofsajda. Taj detalj kao da je bila najava izjednačenja koje je stiglo šest minuta kasnije.

Centralni defanzivci Atletika katastrofalno su odigrali dozvolivši Lisandru da preseče dodavanje Lea Franka i potom ga savlada. Samo dva minuta kasnije Lisandro je ponovo zapretio ali Leo Franko je ovoga puta bio uspešniji.

Porto je do kraja prvog dela bio bolji rival, ali gol u samom finišu poluvremena postigao je Atletiko. Dijego Forlan šutirao je dosta slabo ka golu Porta, a golman Helton napravio je kardinalnu grešku, ispustio loptu i Atletiko je ponovo bio u prednosti.

U drugo poluvreme gosti iz Portugala ušli su odlučni da postignu još barem jedan gol, i to im je i uspelo 17 minuta pre kraja. Lisandro se sjajno izborio sa Lopesom u kaznenom prostoru, prihvatio je loptu posle centaršuta sa leve strane, i doneo zasluženo izjednačenje svom timu koje može biti presudno u revanšu u Portugalu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu