Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 05.02.2009.

23:00

Lipi ne potcenjuje Milan i Juve

Tri kola nakon početka drugog dela fudbalske sezone u Italiji, fudbaleri Intera još uvek vode na tabeli.

Izvor: B92, Goal

Autor:B92, Goal

Default images

Ove godine, međutim, oni nisu tako dominantni kao ranije. Ekipa Milana prati ih u stopu, a Juventus je samo bod iza "rosonera". Italijanski selektor Marćelo Lipi smatra da je trka za šampiona Italije još uvek otvorena. "Mislim da se ne treba potcenjivati ekipe Milana i Juventusa", rekao je Lipi.

"Milan zaostajre samo 6 bodova, a Juventus ima bod manje. Pre dva kola Juve je mogao da bude na samo bod zaostatka, a sa mečevim Lige šampiona koji tek predstoje, verujem da je sve još uvek moguće", reko je selektor Italije.

"Ono što mi se dopada ove sezone je to što poznata forma italijanskog fudbala ne dolazi od velikih klubova, već od timova kao što su Đenova, Udineze, Siena i Kaljari. Svi oni igraju prvoklasni fudbal i imaju trenere čiji se uticaj snažno oseća", istakao je Lipi.

Kada je reč o LŠ, posebno o duelima engleskih i italijanskih ekipa, Juventus - Čelzi, Inter – Mančester j., Roma - Arsenal, selektor je rekao:
"Šanse su 50 -50. Ubeđen sam da sva tri italijanska tima mogu da pobede svoje engleske protivnike. Sve zavisi od psihološe i fizičke forme pred susrete osmine finala LŠ."

Italijaski selektor je prokomentarisao i šanse, svog bivšeg tima, Napolija da se dogodine plasira u najelitnije evropsko klubsko takmičenje.

"Počeli su veoma dobro, to je ekipa sa puno mladih igrača pa je normano da igraju promenljivo", rekao je Lipi.

"Napoli se bori za četvrto mesto sa ekipama Đenove, Rome i Fjorentine. Mislim da će borba za plasman u evro kupove naredne sezone do kraja biti neizvesna. Dobro je što čelnici Napolija nastavljaju da angažuju mlade igrače jer je to pravi put", istakao je selektor.

Marćelo Lipi se proslavio kao trener u sezoni 1993/1994. kada je ekipu Napolija uveo u UEFA kup, a već sledeće sezone Lipi je predvodio tim Juventusa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu