Nova vest
Fudbal

Utorak, 27.01.2009.

23:45

Petarda Junajteda, gol Vidića

U utakmici 23. kola Premijer lige, branilac titule Mančester junajted savladao je u gostima Vest Bromvič 5:0, a strelac trećeg gola bio je Nemanja Vidić.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

U ostalim mečevima Sanderlend je minimalno porazio Fulam na „stadionu Svetlosti“, Aston Vila je takođe jednim pogotkom stigla do pobede u gostima protiv Portsmuta, a ubedljivo je trijumfovao i poslednjeplasirani Totenhem koji je dočekao Stouk Siti i slavio 3:1. Junajted sada ima 50 bodova i tri više od Liverpula koji igra u sredu.

Mančester je nastavio sa sjajnim partijama pobedivši i VBA u gostima sa laganih 5:0. Prvi gol pao je u 20. minutu kada je Gigs pronašao sve boljeg Dimitra Berbatova. Junajted je nastavio sa napadima, a posao im je olakšao Pol Robinsion koji je u 40. minutu dobio direktan crveni karton nakon starta nad Parkom. Samo četiri minuta kasnije Tevez je udvostručio prednost „crvenih đavola“ kada je nakon slobodnog udarca Gigsa, Skot Karson samo odbio loptu do argentinskog reprezentativca.

U drugom delu igre aktuelni šampion je nastavio sa dominacijom, a novi gol postignut je u 60. minutu. Asistent je drugi put bio sjajni Rajan Gigs koji je iz kornera pronašao Nemanju Vidića za treći gol Junajteda na utakmici a četvrti srpskog reprezentativca u ligi. Pet minuta nakon toga Gigs je opet namestio gol pronašavši Kristijana Ronalda u šesnaestercu. Portugalac je postigao još jedan pogodak, ovaj put asistirao je strelac prvog gola Berbatov, a Ronaldo loptu poslao kroz noge Karsonu.

Ovo je Junajtedu šesta uzastopna pobeda, a jedanaesti meč bez poraza i primljenog gola. Zoran Tošić je ponovo dobio priliku što mu je bio debi u Premijer ligi, a nakon debija u FA kupu kada je zamenio Ronalda ovog puta je ušao umesto Bugarina Dmitra Berbatova u 77. minutu.

Totenhem je do prve pobede nakon šest mečeva došao protiv Stouka na Vajt hart Lejun. „Pevci“ su do pobede i 13. pozicije na tabeli stigli već nakon 25 minuta. Prvo je u osmom pogodio Lenon, u 21. je Defo udvostručio, a samo tri minuta kasnije precizan je bio Douson. Jedini gol za goste postigao je Džejms Biti u 57. minutu.

Aston Vile u Portsmutu pobedila ja 1:0, a strelac jedinog gola bio je Emil Heski u 21. minutu. Minimalni pobedu zabeležio je i Sanderlend koji je bio bolji od Fulama. Bodove domaćima doneo je Džons u 55. minutu meča.

Ostale utakmice igraju se u sredu, a sastaju se:

Čelsi – Midlsbro
Mančester Siti - Njukasl
Vigan – Liverpul
Blekburn – Bolton
Everton – Arsenal
Cest Hem – Hal Siti

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

70 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

9 h

U fokusu

Vidi sve