Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 19.01.2009.

23:02

Ibra igrač godine u Seriji A

Fudbaler Intera Zlatan Ibrahimović proglašen je za najboljeg igrača italijanske lige za prošlu sezonu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Ibrahimović je bio zvezda večeri, pošto je pored priznanja za najboljeg igrača sezone, proglašen i za najboljeg stranog igrača, kao i za strelca najlepšeg gola. Ipak, najviše priznanja pokupio je Juventus, pošto je Bufon proglašen za najboljeg golmana, Kjelini najboljeg defanzivca, a Del Pjero za najboljeg italijanskog, kao i za najomiljenijeg igrača Serije A. Roberto Rozeti izabran je za naboljeg sudiju.

Ibrahimović se u maju oporavio od povrede pred poslednju utakmicu u ligi sa Parmom, kada je ušao sa klupe, i postigao dva gola za pobedu "plavo-crnih" od 2:0 i tako osigurao osvajanje titule za Inter.

Kapiten Juventusa Alesandro Del Pjero proglašen je za najboljeg italijanskog igrača u prošloj sezoni. On je prošle sezone postigao 21 gol i tako izjednačio sopstveni rekord koji je postavio pre 10 godina.

Trener Fjorentine Čezare Prandeli najbolji je trener za prošlu sezonu, nakon što je predvodio "ljubičaste" do četvrtog mesta na tabeli, koje im je obezbedilo učešće u Ligi šampiona.

Najbolji odbrambeni igrač je Đorđo Kijelini iz Juventusa, dok je za najboljeg sudiju izabran Roberto Rozeti.

Najlepši pogodak postigao je Zlatan Ibrahimović na meču sa Bolonjom:



Del Pjero je proglašen i za najomiljenijeg igrača, dok je navijač godine bivši fudbaler Milana Stefano Borgonovo, koji se zbog bolesti sada nalazi u invalidskim kolicima:

"Kada se pogledaju rezultati izbora ,čini se da je u stvari Juventus osvojio titulu prvaka Italije", izjavio je posle dodele nagrada Đanluiđi Bufon.

Trener Intera Žoze Murinjo smatra da je Prandeli zasluženo osvojio nagradu za najboljeg trenera: "Mislim da je Čezare zaslužio ovo priznanje, najbolje je radio prošle godine".

Rezultati 'Kalčo Oskara' za 2008. godinu:
Najbolji trener: Čezare Prandeli (Fjorentina)
Najbolji sudija: Roberto Rozeti
Najbolji golman: Đanluiđi Bufon (Juventus)
Najbolji mladi igrač: Marek Hamšik (Napoli)
Najbolji igrač odbrane: Đorđo Kjelini (Juventus)
Najbolji italijanski fudbaler: Alesandro Del Pjero (Juventus)
Najbolji napadač: Zlatan Ibrahimović (Inter)
Najbolji igrač: Zlatan Ibrahimović (Inter)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu