Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 11.12.2008.

00:03

E: Remi Mančestera, pobeda Seltika

Fudbaleri Mančester junajteda odigrali su nerešeno, 2:2, sa Alborgom, dok je Seltik pobedio Viljareal, 2:0, u 6. kolu grupe E Lige šampiona.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Mančester je odigrao ispod nivoa dosadašnjih igara u Ligi šampiona, nije uspeo da zadrži do sada najbolji defanzivni učinak kluba u elitnom takmičenju, ali je ispunio cilj, osvajanje prvog mesta u grupi pred žreb za osminu finala.

Karlos Tevez je doveo ‘crvene đavole’ u vođstvo već u 3. minutu, kada je iskoristio dodavanje Rajan Gigsa. Mančester je do poslednjeg kola u grupi E primio samo 1 gol, ali su gosti iz Danske do poluvremena uspeli da im daju dva. Jakobsen i Kurt doneli su Alborgu iznenađujuće vođstvo, golovima u 31. i 45. minutu, ali je Runi sprečio senzaciju izjednačujućim pogotkom za konačnih 2:2 u 52. minutu.

Aleks Ferguson izveo je izmenjeni sastav i odmorio neke od ključnih igrača uključujući Nemanju Vidića i Kristijana Ronalda. Portugalski reprezentativac primio je pred početak meča trofej za najboljeg igrača Evrope.

U drugom meču grupe, škotski Seltik je uspeo da završi takmičenje u pobedničkom ritmu, nakon 2:0 protiv Viljareala u Glazgovu.

To je tek prva pobeda Škota u poslednjih 14 utakmica u Ligi šampiona u jednoj od najgorih serija kluba u Evropi. Strelci su bili Malouni u 14. i Mekgidi u 45. minutu. Gosti su već u 35. minutu ostali sa igračem manje kada je Franko dobio crveni karton.

Mančester je prvi u grupi, Viljareal drugi, Alborg je još ranije obezbedio treće mesto u grupi, dok je Seltik eliminisan.

Grupa E:

Mančester junajted – Alborg 2:2
(Tevez 3, Runi 52 – Jakobsen 31, Kurt 45)

Seltik – Viljareal 2:0
(Malouni 14, Mekgidi 45)

Tabela:

1. Mančester junajted......6...2..4..0...(9:3).....10
2. Viljareal.......................6...2..3..1...(9:7).....9
3. Alborg..........................6...1..3..2...(9:14)...6
4. Seltik............................6...1..2..3...(4:7).....5

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Lige petice

Bjelica dobio otkaz

Fudbalski klub Union iz Berlina saopštio je da je uručio otkaz hrvatskom treneru Nenadu Bjelici posle serije loših rezultata u Bundesligi.

Tanjug

19:37

7 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu