Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 04.12.2008.

15:02

Kin napustio Sanderlend

Dosadašnji menadžer engleskog premijerligaša Sanderlenda Roj Kin podneo je ostavku na funkciju, saopštio je klub.

Izvor: ČŽ

Autor: ČŽ

Default images

Kin je izjavio da iz Sanderlenda odlazi zbog toga što u poslednje vreme nije siguran da dobro vodi tim koji se trenutno nalazi na 18. mestu Premijer lige i plaši se da će ukoliko ostane na toj poziciji klub ispasti ili lige. "Od dolaska u Sanderlend svakog dana sam se pitao jesam li pravi čovek za posao koji obavljam i sve dok je odgovor bio potvrdan, bio sam trener. Sada, međutim, nije tako", rekao je Kin.

Ostrvski mediji su objavili da je Kin SMS porukom je obavestio čelnike kluba o svojoj odluci. Engleski novinari tvrde da je Kin, koji je svetsku slavu stekao u Mančester Junajtedu, izuzetno ljut na čelnike Sanderlenda i da nije želeo da se vidi i čuje ni sa jednim predstavnikom kluba.

Sanderlend je u poslednjih šest kola doživeo pet poraza, a u poslednjem susretu deklasiran je od Boltona sa 4:1. Kin je kao igrač najdublji trag ostavio u Mančester junajtedu za koji je odigrao 323 meča i postigao 33 gola. Bio je dugo godina kapiten tog tima, a karijeru je završio u Seltiku.

Sanderlend je bio prvi trenerski posao energičnog Irca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve