Nova vest
Fudbal

Nedelja, 16.11.2008.

12:30

Čukaričkom preti izbacivanje?

Fudbalski klub Čukarički mogao bi da bude kažnjem izbacivanjem iz Jelen Superlige zato što nije izmirio obaveze prema bivšem igraču kluba Mirku Poledici.

Izvor: B92, Sport

Autor:B92, Sport

Default images

Čukarički je bio dužan da Poledici isplati 72.000 evra duga, ali to nije učinjeno do zakazanog roka. Takmičarski organi Jelen Superlige zabranili su održavanje meča Rad – Čukarički i ukoliko klub ne isplati novac Poledici, mogao bi da bude preseljen dva ranga niže.

"Službeni organi su obavešteni da neće biti utakmice. Suspenzija Čukaričkog ostaje na snazi i sada je ponovo na potezu klub sa Banovog brda", rekao je Miodrag Janković, generalni sekretar Zajednice superligaša.

"Mi samo poštujemo propise i odluku Arbitražne komisije, koja je punovažna. Moram da kažem da su i drugi klubovi bili pod suspenzijom. Nedavno je, primera radi, OFK Beograd bio u sličnoj situaciji kao Čukarički, ali je izmirio dug po odluci Arbitražne komisije", dodao je Janković.

Janković je najavio i da 'brđani' moraju da podmire dug do sledećeg kola šampionata.

"Propisi su jasni: ukoliko zbog istog slučaja ne odigra još jedno kolo, klubu preti izbacivanje iz lige i selidba dva ranga niže".

Trener Čukaričkog Dragoslav Stepanović izjavio je kako nije obavešten da meč sa Radom neće biti održan.

"Nemamo zvaničnu informaciju da se duel sa 'građevinarima' neće odigrati, koji je trebalo čak i televizija da prenosi. Sve ovo je ružno i tužno. Mi smo spremni da idemo na Banjicu, a ako nam zaista ne dozvole, onda je klub u nezavidnoj situaciji", rekao je Stepanović.

Direktor Čukaričkog Dragoljub Spasenović potvrdio je da klub nije dobio zvanično saopštenje o suspenziji.

Prema pravilima, meč Rad – Čukarički najverovatnije će biti registrovan rezultatom 3:0 za klub sa Banjice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Lige petice

Bjelica dobio otkaz

Fudbalski klub Union iz Berlina saopštio je da je uručio otkaz hrvatskom treneru Nenadu Bjelici posle serije loših rezultata u Bundesligi.

Tanjug

19:37

4 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu