Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 27.10.2008.

12:38

Pet Španaca u FIFPro timu sveta

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Međunarodna federacija profesionalnih fudbalera (FIFPRO) izabrala je idealni tim godine čiju okosnicu čine pet Španaca, članova reprezentacije koja je na evropskom prvenstvu u Austriji i Švajcarskoj juna ove godine osvojila titulu šampiona.

U najboljoj ekipi sveta, po izboru FIFPRO, su i tri Engleza, i po jedan portugalski, brazilski i argentinski fudbaler.

Idealni tim po izboru FIFPRO izgleda ovako:

Golman: Iker Kasiljas (Real Madrid, Španija)

Odbrana: Serhio Ramos (Real Madrid, Španija), Džon Teri (Čelsi, Engleska), Karlos Pujol (Barselona, Španija), Rio Ferdinand (Mančester Junajted, Engleska)

Sredina terena: Stiven Džerard (Liverpul, Engleska), Ćavi (Barselona, Španija), Rikardo Kaka (Milan, Brazil)

Napad: Lionel Mesi (Barselona, Argentina), Fernando Tores (Liverpul, Španija), Kristijano Ronaldo (Mančester Junajted, Portugal)

Ronaldo najbolji igrač po izboru kolega

Fudbaleri su kao najboljeg među sobom izabrali Portugalca Kristijana Ronalda.

Krilni fudbaler Mančester junajteda tako je nasledio Brazilca Kaku iz Milana, koji je prošle godine dobio prestižno priznanje.

"Neverovatan je osećaj kada ti priznanje odaju kolege iz celog sveta, njih više od 50.000. Zahvalio bih se saigračima, trenerima i svim drugima u Mančester junajtedu i u nacionalnom timu Portugala, kao i mojoj porodici i prijateljima", rekao je Ronaldo.

Ronalda, koji je prošle sezone postigao 42 gola sa Mančester i osvojio titulu prvaka Engleske i Evrope, za fudbalera godine je glasanjem izabralo 57.500 kolega.

Portugalac je, takodje, prvi favorit za nagradu Svetske fudbalske federacije za najboljeg igrača sveta, kao i "Zlatnu loptu", koju francuski časopis "Frans Futbal" dodeljuje najboljem igraču evropskih klubova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu