Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 20.10.2008.

23:21

Juventus - Real M. (TVB92, 20.40)

Fudbaleri Juventusa dočekuju Real Madrid (TVB92, 20.40), u trećem kolu H grupe u Ligi šampiona.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Iako se Juventus nalazi u najturbulentnijem periodu od kako je preuzeo ekipu, trener Klaudio Ranijeri bio je samouveren pred utakmicu sa Realom. Bivši trener Valensije i Čelsija rekao je da njegov tim nema šta da izgubi. “Crno-beli” iz Torina nalaze se u seriji od pet utakmica bez pobede, a poraz od Napolija za vikand bio je drugi za redom u Seriji A.

“Znamo da Real igra dobro u ovom trenutku. Oni su šampioni Španije, dali su 20 golova u sedam utakmica u Primeri, i Bernd Šuster ima veoma dobro organizovanu ekipu. Ali, sa druge strane, mi nemamo šta da izgubimo, a možemo puno da dobijemo”, rekao je Ranijeri koji je u ponedeljak napunio 57 godina.

Ranijeri će imati puno problema sa povređenim igračima. On za duel sa Realom ne može da računa na Poulsena, Zanetija, Tijaga, Kamoranezija, Trezegea, Jakvintu, Zebinu, Legrotaljea i Melberga. Ipak, postoji nada da će Melberg, Legrotalje i Jakvinta biti spremni.

Tokom konferencije za novinare na dan utakmice, trener Real Madrida Bernd Šuster objasnio je koliko je ovaj meč važan za njegovu ekipu.

“Pobedili smo na prve dve utakmice, i ukoliko pobedimo na trećoj praktično ćemo se već plasirati u narednu rundu, jer bi u tom slučaju razlika između nas i drugoplasirane ekipe bila velika”, rekao je Šuster.

Nemac je takođe i dodao da ne veruje da je Juve u velikoj krizi.

“Ne verujem u to uopšte. U mojoj dugačkoj karijeri mnogo puta sam bio u sličnim situacijama, i uvek su rezervisti odigrali bolje od igrača koji nedostaju. Jedna pobeda dovoljna je da se vrati entuzijazam u ekipu”, rekao je Šuster.

Zenit – BATE

Fudbaleri ruskog Zenita dočekuju beloruski BATE Borisov, u utakmici trećeg kola H grupe u Ligi šampiona.

Oba tima nisu uspela da svojom napadačkom filozofijom naprave nešto u prva dva kola. Trener Zenita Dik Advokat pozvao je svoje igrače na oprez pred ovu utakmicu.

Zenit još uvek nema osvojen bod u premijernom nastupu u najjačem evropskom takmičenju, nakon poraza od Juventusa i Real Madrida u prva dva kola. Sa druge strane, BATE je osvojio bod u duelu sa Juventusom u Belorusiji koji je završen 2:2.

“BATE je brza, veoma agresivna i veoma pokretljiva ekipa. Teško je braniti se protiv takvih ekipa, i, iako mislim da oni neće biti toiko ofanzivni, moraćemo da budemo oštri i fokusurani”, rekao je Advokat.

Belorusi su protiv Juventusa pokazali da ima napadački fudbal nija stran, postigavši dva gola u prvih 25 minuta utakmice. Ipak, advokat upravo tu vidi šansu njegovog tima.

“Oni vole da napadaju i stvaraju prostor za gol. Nadam se da nećemo igrati atrakitvno kao u prva dva meča, ali da ćemo na kraju pobediti.”

Zenit je tokom vikenda igrao 2:2 sa Spartak Nalčikom u domaćem šampionatu.

Sa druge strane, trener Belorusa Viktor Gončarenko rekao je da njegovu ekipu drugačije gledaju posle meča sa Juveom.

“Pre početka takmičenja kada su izvučene grupe, svi su bili sigurni da mi nećemo ništa uraditi u ovih šest utakmica. Ali, posle duela sa Juventusom, sve se promenilo. Ljudi nas više ne pitaju da li ćemo biti zadovoljni ukliko primimo samo dva ili tri gola. Ali, u svakom slučaju, naš cilj u Ligi šampiona nije se promenio. Mi želimo da steknemo iskustvo”, rekao je Gončarenko koji će moći da računa na defanzivca Anrija Kaguša koji se vratio nakon suspenzije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve