Nova vest
Fudbal

Sreda, 24.09.2008.

16:52

Lav kup: Partizan lako kroz Apatin

Branioci trofeja, fudbaleri Partizana, savladali su u šesnaestini finala Mladost u Apatinu sa 2:0.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Golove za Partizan postigli su Dijara u 36. minutu iz jedanaesterca i Čadikovski u 71. minutu, a domaći tim odigrao je poslednjih trideset minuta sa devetoricom igrača posle isključenja Boškovića i Maslića.

Trener Partizana Slaviša Jokanović odlučio je da, pored povređenih Fejse i Paunovića, u Beogradu ostanu i Stevanović, Đorđević, Bogunović i Knežević, a Mladen Božović i Tošić su ostali na klupi, pa je utakmicu počela ekipa u sastavu D. Božović - Miljković, Jovanović, Ngambi, Obradović - Žuka, Lazić, Moreira, Zaim - Dijara i Čadikovski. Ekipu je, sa kapitenskom trakom oko ruke predvodio Almami Moreira, a u drugom poluvremenu Obradovića, Moreiru i Dijaru zamenili su Branković, Ljajić i Perić.

Partizan je u prvih 45 minuta, pored pogotka, imao samo jednu priliku, u devetom minutu Čadikovski nije uspeo da savlada Nikolića.

U 35. minutu napravljena su dva prekršaja u kaznenom prostoru domaćeg tima, onaj nad Čadikovskim nije suđen, a u nastavku je fauliran i Đorđe Lazić, pa je sudija Dimitrijević dosudio jedanaesterac.

Precizan je bio najbolji strelac Lav kupa Srbije prethodne sezone, Lamin Dijara.

Prvu priliku za Partizan u nastavku imao je Čadikovski u 53. minutu, nije bio precizan, ali je u 71. minutu uspeo da postigne gol. Asistent je bio Branković, a napadač Partizana je udarcem 'iz prve' sa 15 metara udvostručio prednost 'crno-belih'.

Domaći tim je od 56. minuta igrao sa desetoricom posle isključenja Boškovića, a u 64. minutu crveni karton dobio je i Maslić, pa su Apatinci do kraja odigrali sa dvojicom igrača manje.

Utakmicu u Apatinu posmatralo je oko 1.500 ljudi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

70 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu