Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 15.09.2008.

21:15

Osam policajaca povređeno

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Default images

Opštinsko javno tužilaštvo u Jagodini okarakterisalo je jučerašnji sukob navijača FK Vojvodine sa policijom kao "krivično delo sprečavanja ovlašćenog službenog lica u vršenju službene dužnosti i oštećenja tudjih stvari". "Policija preduzima potrebne mere i radnje u cilju identifikacije i pronalaženja izvršioca ovih krivičnih dela", istaknuto je u Policijskoj upravi (PU).

Do sukoba, u kojem su osmorica policajaca "zadobili lake telesne povrede u vidu opekotina od baklji, krvnih podliva i ogrebotina", došlo je u nedelju oko 15,30 časova, kada je grupa od oko 80 navijača Vojvodine krenula glavnom ulicom u prvacu Gradskog stadiona uz pratnju čuvara reda.

"Kada su stigli kod kladionice u Ul. Kneginje Milice 119, jedan od navijača izašao je iz grupe i prišao grupi mladića koji su stajali ispred lokala i napao jednog od njih", stoji u saopštenju PU.

"Policija je pokušala da zaštiti napadnutog mladića, nakon čega je došlo do fizičkog napada navijača Vojvodine na organe reda. Tada su i povredjeni policajci, a oštećeni su i izlozi obližnjih lokala i vozila koja su bila parkirana u blizini".

U saopšetnju se još navodi da je "nakon deset minuta uspostavljen narušen javni red i mir, a od upotrebljenih sredstava prinude nije bilo posledica po navijače".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve