Nova vest
Fudbal

Nedelja, 06.07.2008.

20:34

Galijani: "Ronaldinjo neće u Siti"

Igrač Barse Ronaldinjo pojačaće treninge da bi bio spreman za OI. Takođe, predsednik Milana Adrijano Galijani tvrdi kako je Brazilac odbio ponudu Mančester Sitija.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

"On je već počeo da trenira, ali će 10. jula zvanično početi pripreme u Porto Alegreu", izjavio je Ronaldinjov brat i menadžer Roberto de Asis. De Asis je istovremeno naveo da će Ronaldinjo "90 odsto potpisati za Milan", što je podržalo izjavu potpredsednika Milana Adrijana Galijanija da je Brazilac odbio ponudu Mančester Sitija

Prema rečima predsednik Fudbalskog saveza Brazila Rikarda Tešeire, učešće Ronaldinja na Olimpijskim igrama zavisi isključivo od toga da li će mu Barselone dozvoliti da igra u Pekingu.

Sportski direktor Barseloni Ćiki Begeristajn ranije ovog meseca izjavio je da će klub učiniti sve da Ronaldinjo ne ode u Peking, pošto će Barselona u vreme Olimpijskih igrati treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona.

Ronaldinjo, koji je poslednji takmičarski meč odigrao 9. marta, još ne zna ni da li će sledeće sezone igrati u Barseloni. Nekoliko klubova, medju kojima su italijanski Milan i engleski Mančester siti, pokazali su interesovanje za njega.

Ipak, šanse da Brazilac pređe u Mančester Siti sve su manje, prema najnovijim izjavama potpredsednika Milana Adrijana Galijanija.

"Ronaldinjo nije u planovima novog trenera Barselone i njegova cena je sada drugačija. Najveći problem je njegova plata. Ako mu date platu kakvu očekuje, znači da će njegov sadašnji klub dobiti manju svotu. Sve zavisi od Barselone", rekao je Galijani za španski list Štampa, a preneo britanski Skaj.

Galijani je dodao da je Siti Ronaldinju ponudio dvostruko veću platu, od one koju su mu ponudili 'rosoneri', ali da je Brazilac tu ponudu odbio.

Brazilski fudbaler je u Barselonu stigao 2003. godine, a za Katalonce je do sada odigrao 145 utakmica i postigao 69 golova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

8 h

U fokusu

Vidi sve