Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 14.04.2008.

15:04

Luka Toni novi heroj Bajerna

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Fudbaler Luka Toni uskoro bi mogao da dobije ulicu ili trg u Minhenu, možda čak i spomenik, tolika je zahvalnost koju navijači Bajerna osećaju prema italijanskom napadaču. Centarfor Bajerna prvo je sredinom prošle nedelje postigao dva gola i doneo ekipi remi protiv Hetafea (3:3) za plasman u polufinale Kupa UEFA. Toni u nedelju nastavio da "teroriše" golmane, a poslednja žrtva u nizu bio je Dortmund (5:0), kojem je Toni dao dva gola.

"On samo želi da postiže golove i rođeni je pobednik", izjavio je trener Bajerna Otmar Hicfeld.

Toni, koji je u Bajern stigao prethodnog leta iz Fiorentine, do sada je postigao 31 gol u dresu tima iz Minhena. Toni je trenutno najbolji strelac lige sa 18 golova, deset je dao u Kupu UEFA, a u Kupu Nemačke je tri puta zatresao protivničke mreže.

Bajern u prvenstvu Nemačke zauzima prvu poziciju sa 60 bodova, deset više od Verdera. Bavarci će u finalu Kupa Nemačke igrati protiv Borusije iz Dortmunda, dok će im protivnik u polufinalu Kupa UEFA biti Zenit iz Sankt Petersburga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu