Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 03.04.2008.

20:26

UEFA: Zenit silan i tri remija

Izvor: ČŽ

Autor: ČŽ

Default images

Odigrane su prve utakmice četvrtfinala Kupa UEFA. Najveće iznenađenje priredili su fudbaleri Zenita iz Sankt Peterburga, koji su s uverljivih 4:1 slavili u gostima kod Bajera iz Leverkuzena. Uspešna gostovanja imali su PSV iz Ajndhovena koji je remizirao 1:1 u Firenci, kao i Hetafe u Mihnenu. Pobednika nije bilo ni u dvoboju Glasgov Rendžersa i Sportinga koji je završio bez pogodaka.

Fudbaleri Zenita iz Sankt Petersburga jednom nogom već su u polufinalu kupa UEFA pošto su u prvom meču četvrtfinala na gostovanju savladali Bajer iz Leverkuzena sa 4:1. Strelci za Zenit bili su Aršavin u 19, Pogrebnjak u 52, Anjukov u 61 i Denisov u 64. minutu igre. Jedini gol za domaću ekipu postigao je Kisling u 33. minutu.

Posle prvog poluvremena rezultat je bio 1:1, a onda je ekipa iz Rusije za 12 minuta postigla čak tri gola i praktično obezbedila prolaz u polufinale najmasovnijeg evropskog fudbalskog takmičenja.

Najveći favorit za osvajanje Kupa UEFA Bajern Minhen odigrao je nerešeno na "Alijanc areni" sa Hetafeom. Bavarci su poveli golom Luke Tonija u 26. minutu, ali je Kozmin Kontra u poslednjim trenucima meča postigao gol "nade" za revanš. Fjorentina i PSV odigrali su 1:1, a bez golova završena je utakmcia u Glazgovu između Rendžersa i Sportinga. Na utakmici u Firenci nastupala su trojica reprezentativaca Srbije, Zdravko Kuzmanović je odigrao 66 minuta, 90 minuta za PSV odigrao je Slobodan Rajković, dok je Danko Lazović ušao u igru u 64. minutu.

Bajer L. - Zenit 1:4
Rendžers - Sporting 0:0
Bajern M. - Hetafe 1:1
Fiorentina - PSV 1:1

Revanš susreti na programu su 10. aprila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu