Nova vest
Fudbal

Utorak, 25.03.2008.

23:10

Cepter želi na čelo FSS

Izvor: B92, Sport

Autor:B92, Sport

Default images

Nekadašnji predsednik Olimpijskog komiteta tadašnje SCG Filip Cepter zainteresovan je za mesto predsednika FS Srbije, javlja DSL Sport. Cepter sebe vidi kao idealnu ličnost za izvlačenje fudbala iz duboke krize, u koju je zapao kada je počela istraga finansijskih malverzacija, a kulminirala je ostavkom dosadašnjeg predsednika FSS Zvezdana Terzića. Izvršni odbor FSS zakazao je vanrednu sednicu Skupštine za 14. april. Na njoj će se usvojiti Terzićeva ostavka i raspisati novi izbori na svim nivoima.

Cepter je 2005. izabran za predsednika nacionalnog Olimpijskog komiteta, a na samom startu mandata pokrenuo je velike kadrovske i organizacione promene.

Međutim, to ga je ubrzo dovelo u sukob sa nmnogim članovima OK, pa je smenjen na vanrednoj Skupštini, za koju ni do danas niko nije utvrdio da li je legalno sazvana.

Cepter je u jednom periodu bio kandidat i za glavnog sponzora FK Crvena zvezda, ali ni ta njegova ideja nije ostvarena.

Filip Cepter je rođen 1950. godine kao Milan Janković, a njegov ekonomski uspon počeo je tokom 80-ih, kada je u Austriji pokrenuo prozvodnju visokokvalitetnog posuđa, koja se vremenom razvila u firmu sa preko 120 hiljada zaposlenih.

Već dugo Cepter aktivno učestvuje u sportu, kao sponzor mnogih svetskih takmičenja, među kojima je i šampionat Formule 1.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve