Nova vest
Fudbal

Petak, 01.02.2008.

00:11

KK: Prošli Barsa i Rasing Santander

Izvor: ČŽ

Autor: ČŽ

Default images

Ekipa Barselone plasirala se u polufinale Kupa Kralja, pošto je u revanšu pobedila ekipu Viljareala sa 1:0 golom Anrija u 41. minutu. Viljareal je igrao sa igračem manje celo drugo poluvreme, pošto je na isteku vremena u prvom delu igre, zbog dva žuta kartona, isključen Paskal Sigan. Rasinga Santander igrao je u gostima sa Atletikom 3:3 i ukupnim rezultatom 5:3, prošao dalje.

Utakmica u Barseloni odlučena je u dva minuta. U 41. minutu Anri je postigao veoma lep gol glavom u padu, posle centaršuta Deka iz slobodnog udarca. Samo minut kasnije isključen je Paskal Sigan zbog drugog žutog kartona.

U 74. minutu Mehuto Gonzales je dosudio penal zbog prekršaja nad Bojanom Krkićem u šesnaestercu. Golman ekipe Viljareala je prvo startovao obema rukama na loptu, a tek onda je oborio Krkića, ali sudija nije oklevao ni trenutka. Dijego Lopez je ipak uspeo da odbrani udarac Lea Mesija. Argentinac je pokušao da plasira loptu u desni ugao gola Viljareala, ali ga je golman pročitao i loptu prosledio u korner

U igru je u 76. minutu, prvi put u ovoj godini, umesto Krkića, ušao Ronaldinjo. Do kraja meča nije bilo većih prilika, pa će se Barsa u polufinalu sastati sa Valensijom.

Dalje je prošla i ekipa Rasingam koja je u Bilbau igrala 3:3 sa domaćim Atletikom. Pošto je na prvom meču pobedio sa 2:0 Rasing će u polufinalu igrati sa Hetafeom.

Atletik je anulirao prednost gostiju već posle 25 minuta golovima Amorebiete u 18. i Munjoza iz penala u 25. minutu. Dušer je u 53. minutu smanjio na 2:1, a nadu Atletiku za prolaz dao Laskurain samo dva minuta kasnije. Međutim, pri tom rezultatu dalje je išao gost, a to su golovima u 72. i 90. minutu potvrdili Čite i Serano.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

12 h

U fokusu

Vidi sve