Nova vest
Fudbal

Sreda, 23.01.2008.

13:15

Partizan počeo zimske pripreme

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Fudbaleri Partizana počeli su sa pripremama za prolećni deo sezone u sredu. U SC Partizan Teleoptik pojavilo se 25 igrača koji imaju ugovor sa jesenjim prvakom, a novi stručni štab održao je i prvi trening sa ekipom. Pored Slaviše Jokanovića ‘crno-bele’ će pripremati Goran Stevanović, Goran Pandurović i Vuk Rašović, medicinska ekipa ostala je u istom sastavu. Među prisutnim igračima bili su i novi članovi kluba, Božović i Čadikovski.

Pozdravljajući igrače, predsednik kluba Tomislav Karadžić rekao je da je novi prvi trener Slaviša Jokanović “jedan od najboljih izdanaka srpskog fudbala”.

Slušajte i njega i stručni štab, kako bismo napravili rezultat koji nam je potreban. Zapamtite da će i vaša i vrednost kluba biti dvostruko veća ako uradite posao koji se od vas očekuje. Nemojte da propustite priliku da osvojite titulu i Kup i da pokušate da napravite dobar rezultat u Evropi,” rekao je Karadžić i dodao da ekipa ne sme da bude pod pritiskom zbog toga što prvu utakmicu igra sa ‘večitim rivalom’.

Jokanović je bio kratak i objasnio da “grb koji igrači nose na dresu definiše ciljeve u svakoj sezoni”.

"Nadam se da ste se dobro odmorili i spremili za rad. Nema razloga da ne budemo optimisti".

Prvih petnaest dana pauze sam odmarao a onda radio po programu koji smo svi dobili u klubu,” rekao je Stevan Jovetić, “Prva utakmica nam je važna ali ih na proleće ima ukupno 16 u prvenstvu. Nadam se da ćemo biti prvaci.”

Nemanja Rnić mogao bi da bude novi kapiten ekipe.

Kao i svi u klubu, želim da osvojimo prvenstvo i kup. Spremni smo da dobro radimo, nije ni sada lakše ali je lakše nego letos, nalazimo se na pola puta do cilja,” rekao je Rnić.

Na spisku igrača su golmani Darko Božović, Mladen Božović, Radosavljević i Živković, igrači odbrane Rnić, Ćirković, Lazevski, Mihajlov, Lazarević, Knežević, Obradović, Vještica, Sikimić i Jovanović, igrači sredine terena Žuka, Moreira, Lazić, Tošić, Mitrović, Bosančić, Maletić, Ćetković i Brnović i napadači Lazetić, Dijara, Jovetić, Stjepanović, Čadikovski i Vitor Ugo.

Prvoj prozivci nisu prisustvovali Brazilac Vitor Ugo i Milan Vještica, a igrači koji će karijeru verovatno nastaviti u drugim klubovima (Lazarević i Bosančić) radili su sa ostalima.

U SC Partizan Teleoptik viđen je i Portugalac Bruno Mestre kao i reprezentativac Severne Koreje Hong. Njih dvojica će raditi sa igračima Teleoptika i tako pokušati da se izbore za ugovor sa ’crno-belima’.

Sportski direktor Tomić rekao je da u klubu „razmišljaju o tome da li je Kufur pravo rešenje“, ali i dodao da su pregovori u toku, a da je menadžer fudbalera Rome najavio da će se igrač i on izjasniti o ponudi do petka.

Desnog beka ćemo sigurno dovesti, nema novih imena, znate ko je sve ’u igri’, a izjavu Fejse ne bih komentarisao. Već smo rekli da je on dobar igrač i da smo zainteresovani. Sada ne bih o tome, oni kažu da će igrač u Nemačku, ako odluči da ode u Hertu, želimo mu puno sreće,“ rekao je Tomić.

Kao moguće pojačanje u odbrani pominjan je i Nenad Đorđević ali je Tomić rekao da je „Đorđević pod ugovorom pa je taj transfer u ovom trenutku nemoguć."

"Tamo je novi trener, on bi hteo da dovede svoje igrače, svi stranci imaju isti problem. Ipak, u ovom trenutku on ima ugovor, videćemo šta će se dešavati," rekao je Tomić

Fudbaleri Partizana radiće do 3. februara u svom sportskom centru, posle toga planirane su petnaestodnevne pripreme u Dubaiju.

Završni deo priprema za novu sezonu biće obavljen u Beogradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve