Nova vest
Fudbal

Petak, 18.01.2008.

13:56

Mančini junior ne igra protiv Juvea

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Trener fudbalera Intera Roberto Mančini izjavio je da njegov sin Filipo neće igrati na utakmici protiv Juventusa u četvrtfinalu Kupa Italije. Filipo Mančini, koji ima 17 godina, debitovao je za "neroazure" na utakmici osmine finala Kupa sa Ređinom, koju je Inter dobio sa 3:0, što je tom klubu donelo ukupnu pobedu od 7:1. Mančini je do sada zastupao stav da treba ubaciti nekoliko mladih igrača da se oprobaju u Kupu Italije, ali je ocenio da je duel sa Juventusom previše za njegovog sina.

"Ne, ne, apsolutono ne", rekao je Mančini, koji je dodao da je njegov sin igrao previše malo da bi se stekao uvid u njegove fudbalerove kvalitete.

"Važno je, ipak, što je debitovao", ocenio je trener Intera.

Mančinijev sin, inače, nije jedini igrač u italijanskom fudbalu koji je nastavio očevim stopama.

Članovi Milana su Davide Ančeloti i Kristijan Maldini, sinovi trenera i kapitena "rosonera" Karla i Paola.

Karlo Ančeloti je u javnosti dosta kritikovan zbog izjava da Kup nije važno takmičenje, što je trener Milana rekao posle eliminacije njegovog tima u sredu. Mančini se ne slaže sa kolegom iz tabora gradskog rivala.

"Ne znam da li je baš važno da osvojite sva takmičenja, ali... nikada nisam video nekoga da ulazi na teren sa željom da izgubi, čak i na prijateljskim utakmicama", rekao je Mančini.

Duel sa Ređinom pred polupraznim tribinama stadiona "San Siro" Mančiniju je poslužio i da u tim uvrsti nekoliko standardnih prvotimaca koji su zbog povreda dugo odsustvovali sa terena.

Argentinac Ernan Krespo je postigao prvi gol za Inter, kapiten srpske reprezentacije Dejan Stanković je odigrao drugu utakmicu posle povrede zbog koje je pauzirao od oktobra, a na teren su se vratili i Sezar, Nikolas Burdiso i Santijago Solari.

"Sve je to korisno u ovoj fazi sezone", ocenio je trener Intera.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

12 h

U fokusu

Vidi sve