Nova vest
Fudbal

Subota, 17.11.2007.

21:55

Pobeda i plasman Poljaka na EP!

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Fudbalska reprezentacija Poljske plasirala se prvi put u istoriji na šampionat Evrope, pošto je pretposlednjeg dana kvalifikacija pobedila na svom terenu Belgiju 2:0. Dvostruki strelac na Šljonskom stadionu u Hožuvu bio je Euzebiuš Smolarek, u 45. i 49. minutu. Poljska posle 11 mečeva ima 27 bodova, i nedostižna je za timove Finske i Srbije, pa će za njih gostovanje u Beogradu biti bez takmičarskog značaja.

Poljaci su na pred prepunim stadionom i u fantastičnoj atmosferi rutinski pobedili belgijsku selekciju, koja je svojim greškama omogućila rivalu lak trijumf.

U prvom poluvremenu Belgijanci su imali inicijativu i čak propustili nekoliko odličnih prilika, ali je odluka pala u 45. minutu.

Tada je Jan Fertongen napravio početničku grešku i poklonio loptu rivalima na svojoj polovini, a rutinsku egzekuciju obavio je Smolarek.

Na samom početku drugog poluvremena fudbaler Rasinga iz Santandera iskoristio je i drugu priliku i tako odlučio meč.

U ostatku meča Belgijanci su i dalje napadali, ali bez mnogo prilika, dok je golman Belgije Stejn Stejnen u nekoliko navrata morao da interveniše u kontrama.

Poljacima će se pridružiti neko od selekcija iz trija Portgual - Finska - Srbija. Portugalu je, posle trijumfa nad Jermenijom, remi sa Finskom u sredu dovoljan za plasman.

Fincima je za prolazak potreban trijumf u Portugalu, ali i to da Srbija ispusti bar jedan bod.

Srbija bi sa dve pobede, uz trijumf Finaca u Lisabonu, otišla na Evropsko prvenstvo, jer bi bila najbolja u krugu tri tima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

79 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve