Nova vest
Fudbal

Petak, 16.11.2007.

18:59

EP: Belgijanci produžuju nadu?

Izvor: Đorđe Lazarević

Autor:Đorđe Lazarević

Default images

Reprezentativci Poljske i Belgije odigraće u subotu meč koji će u mnogome odrediti konačan plasman u A grupi kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2008. godine. Meč će konkretno imati najveći značaj za našu reprezentaciju, jer ukoliko bi Belgijanci ostali neporaženi na gostovanju u Varšavi, Srbija bi i dalje zadržala teoretske šanse za plasman na Prvenstvo evrope.

„Orlovima“ bi za plasman takođe bila neophodna pobeda protiv Poljske u sredu.

Belgijancima će posao biti znatno otežan jer Rene Vanderjken neće moći da računa na tri standardna člana – golmana de Flihera, Veslija Sonka i Fransou Stersela. Iako su sva trojica počeli većinu mečeva svog nacionalnog tima, Vanderjken se prvobitno odlučio za samo jednu promenu, pošto je ekipi priključio golmana Genka, Logana Bejlija.

Međutim, iako meč za njegovu ekipu nema značaja, selektor „Đavola“, naknadno je pozvao veznog fudbalera Lokerena Kilijana Overmirea, i napadače Tventea i Lansa, Hojsehemsa i Pjeronija, koji se u reprezentaciju vratio posle 9 meseci.

Za razliku od kolege, Leo Benhaker nije suočen sa problemima i na subotnjem meču moći će da računa na najboljih 11 igrača. U ekipu se vratio desni bek Visle iz Krakova Marcin Baščinski, a posle propuštenog meča sa Kazahstanom, za startnih 11 konkurisaće i fudbaler Borusije iz Dortmunda Jakub Blaščikovski i napadač Sautemptona Gžegorž Rašak. Svoju šansu čekaće i fudbaler Crvene zvezde, Gžegorž Bronovicki, standardni član zadnje linije Benhakerove ekipe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve